Ny tilskuerrekord da Ranheim spilte uavgjort

Over 1500 var vitne til en tam fotballkamp på Ranheim Arena.

REKORD: 1538 tilskuere er årsrekord på Ranheim Arena. Det var meget gledelig for en tribune som ikke har vært veldig bortskjemt med gjester så langt denne sesongen.
  • Adrian A. Aagesen

RANHEIM — FREDRIKSTAD 0-0

RANHEIM ARENA: I 25 varmegrader hadde godt over tusen tilskuere møtt opp for å støtte Ranheim mot Fredrikstad. Rammen rundt kampen var strålende. Nydelig vær, to lag som slipper inn mye mål og ny tilskuerrekord. Men når ingen av lagene makter å score, blir det en tam kamp for publikum.

Forsiktig åpning

Robert Stene prøvde seg på et frispark fra tjue meter. Frisparket var godt slått, men for lite kraft og en enkel jobb for keeper. Ellers åpnet kampen rolig. Begge lagene kjente på hverandre og ingen fikk etablert noe spill i det første kvarteret. Like etterpå prøvde Stene seg igjen fra tjue meter. Også denne gangen var avslutningen for tam og Håvard Jensen i målet var aldri truet.

MÅLLØST: Ranheim og Fredrikstad spilte 0-0 på godværskvelden onsdag.

Heller ikke etter halvtimen hadde noen av lagene produsert virkelig farlige muligheter. Hjemmelaget spilte tidvis fin fotball, men det stoppet opp på den siste tredjedelen. Innleggene og pasningene var slurvete i angrep.

Jevnt til pause

Lagene gikk i garderoben med 0-0. Både hjemme— og bortelaget hadde sine småperioder i kampen, uten at hverken Barli eller Jensen ble satt på noen store prøver. Ranheims kampplan var å straffe Fredrikstad offensivt og holde et kollektivt press, uten at de lyktes med det før hvilen.

Etter hvilen prøvde Ranheim nettopp det de hadde planlagt. Med kvarteret igjen, var det hjemmelaget som var best, men Fredrikstad stod godt imot og nektet både Stene og hans Ranheim scoring.

Bølget

I sluttminuttene var det hektisk. Med ti minutter igjen på kampuret, hadde begge lagene gode muligheter til å sette ballen i nota, ei heller nå med hell. Sanel Kapidzic var frempå og driblet både én og to Ranheim-spillere på stumpen, men fikk ikke avsluttet.

Ranheim trøblet smått i forsvar på overtid, men heldigvis for de blåkledde, var også Fredrikstad slurvete i angrep. Kampen endte med 0-0 og Ranheim befinner seg dermed på en niendeplass.

Hør siste podkast fra Rasmus&Saga. Her diskuteres blant annet Islands bragd, barnefotball og «Bakenga-gate»: