Solskjær: - Jeg har tatt dårlige avgjørelser

Cardiff-manageren innrømmer at han ikke har greid å påvirke laget slik han håpet.

RYKKET NED: Ole Gunnar Solskjær greide ikke å holde plassen med Cardiff.
  • 100% Sport

Ole Gunnar Solskjær og Cardiff tar farvel med Premier League søndag. Nordmannen håper på en rask retur til toppdivisjonen.

Cardiff fikk bare en sesong på øverste nivå. Neste sesong må waliserne ta den tunge turen ned til mesterskapsserien. Nedrykket ble klart etter tapet for Newcastle sist helg.

Solskjær ser tilbake på fire begivenhetsrike måneder etter at han overtok manageransvaret i klubben i januar.

— Jeg har lært om støtteapparat mitt og spillerne mine. Ting jeg vet nå, som jeg aldri hadde drømt om fire måneder tidligere, fortalte Solskjær på en pressekonferanse fredag.

— Jeg har tatt dårlige avgjørelser, men jeg skal lære av feilene mine som manager, akkurat som jeg gjorde som spiller. Jeg er en bedre trener nå. Livet gir deg erfaring, sa den tidligere Manchester United-stjernen, ifølge Wales Online.

Mislyktes

Solskjær har vært under press helt siden han erstattet Malky Mackay som manager. Han klarte ikke å løfte laget ut av nedrykksstriden.

— Jeg hadde ikke den påvirkningskraften jeg hadde håpet. Jeg arvet en tropp som kjempet for opprykk i mange år og som hadde gjort det bra med å rykke opp. Jeg fikk det ikke til å gå så bra som jeg hadde håpet.

40-åringen har ikke fått signaler om at han ikke lenger er ønsket som Cardiff-manager.

— Jeg har snakket med Vincent Tan (eier). Vi er alle skuffet, men det eneste som gjelder, er å komme sterkere tilbake. Han ønsker å være suksessrik, akkurat som jeg ønsker.

Ny hverdag

Cardiff-manageren håper Cardiff nøyer seg med en sesong i mesterskapsserien og er tilbake i Premier League allerede i 2015. — Jo lengre tid det tar å slå tilbake, jo vanskeligere vil det være. Lønningene vil være annerledes, og vi vil ikke være så attraktive for nye spillere, sa Solskjær.

— Vi kom inn i det uvisse denne sesongen. De fleste spillerne og klubben visste ikke mye om Premier League. Erfaringen med å spille her har gitt alle en smak på hvordan det er. Det venter mye hardt arbeid fremover. Mesterskapsserien er en tøff liga, og mentaliteten er ikke den samme.

Solskjær er forberedt på at det heller ikke vil være like stor oppmerksomhet rundt laget.

— Jeg kommer ikke til å møte like mange reportere neste år. Det blir mindre glamour og mindre fotball, smiler han.

Den tidligere stjernespissen håper tabelljumbo Cardiff kan avslutte med stil når Chelsea kommer på besøk i siste serierunde søndag.

— Ingen ønsker å ende sist. Vi må vise at vi er gode spillere, mot et bra lag. Vi har ikke prestert godt nok til å holde oss oppe. Det er virkeligheten, sa Solskjær. (©NTB)

SPORTSDØGNET