Facebook-eksperten er den verste fyren jeg vet om

Det er ikke meningen at Glimt skal kjempe i toppen, og da må man egentlig regne med at vi går på noen smeller.

TAP: Bodø/Glimt tapte serieåpningen mot Sandefjord. Nå maner artikkelforfatteren bodøværingene til kamp på Aspmyra.

Ja, det ble tap i premieren mot nyopprykkede Sandefjord. Vi spilte heller ikke bra, heller elendig, men er det noe å hisse seg opp for? Ikke i mine øyne i hvert fall.Det florerte med bilder på instagram, statuser på Facebook og tweets etter mandagens åpningskamp i Tippeligaen. Sinne over at Glimt hadde tapt, usaklige kommentarer over hele fjøla.

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten supporter

Jeg skjønner så godt, så godt at supporterne blir frustrerte, men bare hold det inne litt til. En kamp er spilt. Pust med magen.

Det er ikke meningen at Glimt skal kjempe i toppen, og da må man egentlig regne med at vi går på noen smeller. Det er en del av pakken når man er Glimt-supporter, jeg innrømmer det. Ja, jeg ble selv fryktelig frustrert da jeg så kampen.

Vi spilte fryktelig dårlig. Skapte lite sjanser, vant for lite dueller og rotet en hel masse i forsvarsrekka. Horibelt til tider, men jeg vet bedre tider kommer.

To beskjeder

Men en ting jeg reagerer sterkere på enn Glimts innsats i Sandefjord, er måten enkelte "supportere" reagerer på. Skjerp dere, det er min beskjed.

Gjennom hele fjorårssesongen var det et eneste gnag og mas fra enkelte supportere om at Glimt ikke spilte bra nok. "Jeg gidder ikke gå på kamp, for Glimt er så dårlige". Jeg blir så kok forbanna når jeg hører sånt snakk.

Enten kommer du på kamp, støtter laget ditt, for så og si din mening, eller så holder du bare kjeft. Du har ingenting du skulle ha sagt hvis du ikke møter på Myra to til tre ganger i måneden.

Og det gjelder alle supportere for alle klubber i Norge. Ikke vær Facebook-eksperten. Facebook-eksperten er den verste fyren jeg vet om. Usaklig og grinete, sur og inkompetent. Hold kjeft, er min andre beskjed.

Ingen liker medgangssupportere

Det er herlig og være til stede på stadion når klubben din vinner, og det er kanskje enda mer herlig for spillerne at du møter opp. Sesonginnledningen er et godt eksempel på akkurat det. Rosenborg-supporterne strømmet til Lerkendal, nesten 20.000 kvinner, menn og barn.

De hjalp spillerne til å få en fantastisk følelse og selvtillit i kroppen, og RBK vant 5-0! Ullevål hadde endelig en god del folk på tribunene, og Vålerenga vant 3-1. Som supporter har du en ting å gjøre; støtt laget ditt i tykt og tynt, og la det være tyst hvis du ikke gidder og gjøre det.

Det er ingen som liker medgangssupportere.

Ta utlandet som et eksempel. Manchester United hadde en fryktelig sesong i fjor, men 75.000 tilskuere møtte uansett opp.

Liverpool har hatt mange dårlige år etter år med suksess, men de klarer også å fylle opp kvoten både på hjemmebane og bortebane. Borussia Dortmund er nok et eksempel.

En fryktelig sesong i år, men folk slutter ikke å gå på kampene.

Fort Aspmyra

Hvorfor gjør ikke vi det i Bodø og i Norge? Gå i deg selv nå hvis du er en av dem som ikke møter opp.

Win, lose or tie, Bodø/Glimt till I die! Kom på kamp og diskuter.

Ikke vær Facebook-eksperten.

Og når det gjelder Glimt: vi kommer sterkere tilbake. Fort Aspmyra skal reises og vi skal berge plassen i Tippeligaen.

Jeg skal være med på både opp og nedturer. Jeg kaller meg selv en supporter, fordi jeg er der gjennom tykt og tynt. Det er som et kjærlighetsforhold.

Ikke flykt hvis det blir litt vanskelig. I gode og onde dager.

Bodø/Glimt for evig!