Fotball

Cavani reddet PSG da Zlatan sviktet

Fordel José Mourinho og Chelsea etter uavgjort i Frankrike.

Zlatan Ibrahimovic slet med å prege åttedelsfinalekampen mot Chelsea og gamlesjefen José Mourinho.
  • Fredrik Saltbones

PARIS SAINT-GERMAIN – CHELSEA 1-1

Zlatan Ibrahimovic stjal som vanlig fokuset før kampen, men den svenske superstjernen slet med å skinne i kampen mot Chelsea og gamlesjefen José Mourinho.

  • Fyldig kampreferat: Slik var oppgjøret

Ifølge statistikktjenesten Opta var Zlatan kun nær ballen 19 ganger i løpet av den første omgangen – minst av samtlige utespillere på banen. Men Ibrahimovic hadde likevel muligheten til å bli den store helten — to ganger.

Edinson Cavani scoret 1-1-målet for PSG.

Cavani reddet PSG Først etter 11 min.: Zlatan knuser John Terry i luften og kommer til avslutning med hodet. Avslutningen gikk rett på Thibaut Courtois i Chelsea-buret.

90 + 2 min.: Maxwell slo et praktfullt innlegg, og Zlatan dro seg fri i feltet. Nok en gang kom han i en god posisjon og headet, men nok en gang reddet Courtois enkelt.

Zlatan sviktet ved begge anledningene, og i stedet var det Edinson Cavani som tok ansvaret på topp for PSG. Ivanovic hadde allerede sendt Chelsea i ledelsen, da Cavani headet inn utligningen som sørget for at sluttresulatet ble 1-1 i den første åttedelsfinalen. Returoppgjøret spilles på Stamford Bridge i London 11. mars.

– Vi gjør en veldig bra kamp og skaper flere gode sjanser. Det kjentes veldig bra. Jeg skulle holde meg på topp og forvalte de sjansene som kom. Med litt flaks kunne jeg gjort ett eller to mål, sier Zlatan i et intervju vist på Viasat 4. Om møte med Mourinho, sier han:

– Vi hadde en fantastisk tid sammen og det er synd det varte så kort, men vi har gjort det bra hver for oss siden. En stor trener og en stor spiller.

GAMLE VENNER: Zlatan Ibrahimovic takket hverandre for kampen etter 1-1 på Parc des Princes.

Mourinho: — Jeg elsker ZlatanHans lagkamerat, tidligere Chelsea-spiller David Luiz, var fornøyd med PSGs innsats mot London-laget.

– Jeg er veldig glad, for laget mitt viste sterk karakter og vi dominerte hele kampen. Resultatet er ikke veldig bra, men vi viste at vi kan vinne på Stamford Bridge, sier David Luiz.

Chelsea-manager José Mouriunho var Zlatans sjef i én sesong i Inter, før supersvensken dro videre til Barcelona. Mourinho var noen lunde fornøyd etter 1-1 på Parc des Princes.

– Vi skapte ikke nok sjanser til å score. PSG spilte defensivt i den første omgangen, men i den andre dominerte de og kom til en del gode sjanser. Keeperen vår reddet uavgjort til slutt, sier José Mourinho, som var glad for å se sin gamle elev Zlatan Ibrahimovic igjen:

– Jeg elsker fyren. Spilleren trenger ingen kommentarer, men som person blir han kanskje misforstått – han er fantastisk fyr, sier José Mourinho.

Chelsea stilte med en sylskarp angrepsrekke, med Diego Costa, Willian, Eden Hazard i spissen, men det var bortelagets mest rutinerte forsvarsspillere som gjorde jobben ved kampens første mål.

Stor Zlatan-sjanse

John Terry plukket opp et innlegg som gikk helt over fra høyresiden. Chelsea-kapteinen slo et knallhardt innlegg, som forsvarskollega Gary Cahill flikket videre med hælen. Inne i feltet dukket Branislav Ivanovic opp og headet ballen i mål.

Det var riktignok en scoring mot spillets gang. Paris Saint-Germain tok nemlig initiativet tidlig og styrte kampen.

I annen omgang ga det også uttelling. For en gang skyld var det tellefeil i Chelseas egen boks og Edinson Cavani fikk gå opp fullstendig alene og heade Maxwells innlegg i mål bak Chelsea-keeper Thibaut Courtois.

På slutten av kampen hadde Zlatan Ibrahimovic en kjempesjanse etter nok et praktfullt innlegg fra Maxwell, men svenskens heading ble reddet av Courtois.

Les også

  1. En krig, to sider, ett lag

  2. Tidligere Italia-trener: - For mange svarte i U-lagene

  3. PSG-sjef Blanc misfornøyd med Zlatans tatoveringsfeiring

  4. Derfor har Zlatan tatovert hele overkroppen

  5. Beckham om Zlatans tatoverings-stunt: - Det er fantastisk

Les mer om

  1. Champions League
  2. Paris Saint-Germain
  3. Zlatan Ibrahimovic