Fotball

Özil herjet i Arsenals storseier

Mesut Özil feirer her sin scoring i Arsenals 5-0-seier over Aston Villa.

Mesut Özil viste strålende form i Arsenals 5-0-seier over Aston Villa søndag. Tyskeren var sentral med en målgivende pasning og en scoring.

Arsenals playmaker Özil har slitt med skadeproblemer denne sesongen. Ikke siden oktober hadde han startet en kamp, men søndag var han tilbake i Arsène Wengers startoppstilling.

26-åringen var tydelig spillesugen og takket manageren sin for tilliten etter skadeoppholdet med fremragende spill for Arsenal. Han var en viktig bidragsyter til storseieren.

Glitrende spill

Özil og Olivier Giroud ga Villa en marerittstart på oppgjøret i London. Allerede etter åtte minutter begynte Wengers mannskap festspillet.

Özil flikket elegant ballen til den franske spissen, som lobbet over gjestenes keeper Brad Guzan.

Arsenal styrte spillet i første omgang, men klarte ikke å bryte ned Villa-forsvaret etter den første scoringen. Det som så ut til å gå mot en komfortabel hjemmeseier etter det tidlige målet, var litt mer usikkert før annen omgang.

Sjanseløse Villa

Men i de siste 45 minuttene satte Arsenal opp tempoet på spillet igjen. Etter 56 minutter byttet Giroud og Özil roller. Etter en mønsterkontring spilte franskmannen den tyske landslagsspilleren alene gjennom med keeper. Özil gjorde ingen feil og doblet ledelsen.

Bare minutter senere vartet Arsenal igjen opp med en utsøkt kontring. Theo Walcott satte fart og spilte til Santi Cazorla, før engelskmannen fikk ballen tilbake og økte ledelsen til 3-0. Spanske Cazorla satte inn 4-0 på en dårlig straffe, etter at Chuba Akpom ble felt av målvakt Guzan.

Unggutten Héctor Bellerín fastsatte resultatet til 5-0 med en utsøkt innsideavslutning utenfor 16-meteren.

Tapet betyr for Villa at laget står med åtte kamper uten seier. (©NTB)

Les også

  1. Drømmescoring sendte Arsenal videre

  2. Mirallas stjal straffe og bommet

  3. Fikk kritikk fra legenden - så vant Arsenal endelig en toppkamp

Premier League

SVUTMP
1Chelsea97112332022
2Liverpool96302762121
3Manchester City96212041620
4West Ham United95221610617
5Brighton & Hove Albion943299015
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Arsenal FC
  3. Aston Villa FC