Stjernekjøpet klarte ikke å løfte Manchester United – uten mål på tre ligakamper

Måltørken i Premier League fortsetter for Ole Gunnar Solskjærs lag.

Bruno Fernandes klarte ikke å sette sitt preg på kampen i debuten for Manchester United.

Manchester United – Wolverhampton 0–0 (0–0)

United hadde ikke scoret mål i sine to siste Premier League-kamper da Wolverhampton kom på besøk til Old Trafford lørdag kveld.

Bruno Fernandes skulle bringe inn kreativitet på United-midtbanen, men klarte ikke å hindre at Ole Gunnar Solskjærs mannskap gikk målløse av banen i sin tredje ligakamp på rad.

Et par skuddforsøk og et farlig frispark var høydepunktene til Fernandes, i en jevn kamp der begge lag slet med å komme seg til de helt store sjansene.

– Bruno Fernandes har ferdigheter. Han krever ballen, men det er verre med noen av de rundt. De er rett og slett ikke på nivået de må være på hvis United skal bryte ned den type motstand, sa Jesper Mathisen i TV-studio etter kampen.

Helt på tampen kunne Diogo Dalot sendt Old Trafford til himmels, men headingen til backen gikk like til side for mål.

Dermed endte det 0–0 i senkampen i Premier League lørdag, og United klarte ikke å ta inn på konkurrentene i kampen om topp fire.

Diogo Dalot fortviler etter å ha misbrukt Uniteds største sjanse i kampen.

Etter kampen ble Solskjær konfrontert med at de ikke hadde scoret mål på tre ligakamper.

– Wolverhampton er veldig vanskelige å bryte ned. Vi mangler det lille ekstra i dag. Vi har signert et par spillere som vi håper skal hjelpe oss, og et par spillere på vei tilbake. Så det skal vi fikse. Men på slutten av to måneder med harde kamper, så forventer jeg ikke så mye annet enn det vi fikk i dag, sa Solskjær til TV 2.

Han mente at nysigneringen Fernandes hadde vanskelige arbeidsforhold, spesielt i første omgang.

– I første omgang hadde vi for lite bevegelse rundt ham. Da bestemte jeg meg for å sette han lenger ned på banen, og få mer ball. Han har skudd, han viser kvalitetene han har. Men vi kommer til å se mer av ham. Det er tross alt helt nye lagkamerater, som han bare har hatt en halv trening sammen med.

Nå tar Premier League en kort vinterpause etter et par måneder med voldsomt mange kamper.

Manchester United skal ikke spille kamp før 17. februar, når de drar til Stamford Bridge.

– Vi kommer til å få mer energi. Bruno får tid til å bli mer vant til spillerne rundt seg, og vi får Ighalo. Vi får flere strenger å spille på. Men vi skal gi de et par dager fri nå, det fortjener spillerne, fortsatte United-manageren.

Ole Gunnar Solskjær måtte ta til takke med ett poeng hjemme mot Wolverhampton.

Tam førsteomgang

Den første omgangen startet som en stillingskrig mellom to lag som kjemper om å komme inn i topp fire i Premier League.

I banespillet var det jevnt, men Wolverhampton sto for de få sjansene som ble skapt.

Fremover prøvde trioen med Raúl Jiménez, Adama Traoré og Diogo Jota å skape trøbbel for United-forsvaret ved flere anledninger, men Victor Lindelöf og Harry Maguire rydde stadig opp.

Traore skapte likevel den første store sjansen etter 35 minutter, men skuddet fra en god posisjon endte over målet til David de Gea.

Fem minutter senere presenterte Solskjærs stjernekjøp seg for første gang. Fernandes lå og lurte i returrommet da ballen trillet i hans retning. 25-åringen klemte til, men skuddet gikk rett på Rui Patrício i Wolves-målet.

Bortsett fra det, var det lite å skrive hjem om på Old Trafford før hvilen.

Adama Traoré var stadig et uromoment for Fred og Manchester United.

Solskjær gjorde grep

Etter pause rokerte Solskjær litt på laget, og flyttet Fernandes ned i en dypere posisjon i banen.

Tanken var nok at portugiseren skulle bli mer involvert enn han var i den første omgangen.

Men det var en portugiser på motstanderlaget som skapte annenomgangs første sjanse. Jota stormet fremover, men brukte ett touch for mye før han skulle avslutte, og Maguire ryddet opp.

Like etterpå løsnet Juan Mata et skudd som gikk like utenfor stolpen til Patricio. Uniteds største sjanse i kampen på det tidspunktet.

Men de to sjansene til hvert av lagene satt i det minste litt fart på kampen. Både Fernandes, Jimenez og Pereira kom til brukbare muligheter de neste minuttene.

Med 20 minutter igjen prøvde Solskjær å satse offensivt med å sette inn på Mason Greenwood på topp. Det holdt på å gi resultater da unggutten sitt skudd gikk via to spillere på vei mot mål. Heldigvis for Wolves, sto Patricio riktig og fikk tak i ballen.

United presset på mot slutten og skapte to store muligheter. Først ble et frispark fra Fernandes lempet inn i boksen. Ballen falt ned i føttene på Maguire, som kom til avslutning. Patricio var derimot fint med, og fikk avverget.

Så fikk Dalot sin sjanse på overtid. Aaron Wan-Bissaka kom seg til dødlinjen og fikk lagt inn. Inn i boksen hadde Dalot lurt seg, men headingen snek seg til side for mål.

Dermed endte det 0–0, og United står uten scoring i Premier League på tre ligakamper.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk