Drillos anker vil bort fra Stabæk

<p>— På tide å prøve noe nytt.</p>

henning-hauger-lead
  • Håvard Karlsen

ZAGREB: Hauger har spilt samtlige minutter som anker på Norges midtbane i EM-kvalifiseringen. Etter nok en god kamp mot Kypros sist, håper han det ikke tar altfor lang tid før utenlandske klubber legger inn et bud på han.

— Jeg har vært i Stabæk hele livet. Nå er det på tide å prøve noe nytt, sier Hauger.

25-åringen storkoser seg med å spille under Drillo, og gir han mye av æren for at han utviklet seg så enormt de to siste sesongene.

— Jeg har fått stor tillit. Han har betydd mye for meg, og for norsk fotball. Drillo får vanvittig mye ut av spillermaterialet, sier Hauger, som tror nettopp det å være fast inventar på et Norge-lag i dytten, kan føre til en overgang til utlandet etter sesongen.

Springbrett

Hauger har en kontrakt som går ut etter 2011-sesongen, men både han og Stabæk er innstilte på at han snart er ferdig med norsk fotball.

– Det å gjøre det godt på landslaget er det beste springbrettet man kan ha. Gode prestasjoner der gjør at andre klubber får øynene opp for meg. Jeg ønsker å ta steget ut, slik at jeg blir bedre og utvikler meg som spiller. De fleste tenker nok som meg på landslaget, sier Hauger.

Han legger til at økonomien også spiller inn.

— Tyskland, svarer Hauger på spørsmål om hvor han tror han passer best til å spille.

- Men jeg drømmer om Spania. Jeg tror jeg kunne ha klart å tilpasse meg de fleste ligaer. Vi får se hva som dukker opp, sier han.

Det skal være klubber som følger 25-åringen tett. Han ønsker ikke å si hvem, eller hvor de kommer fra.

- Jeg har en agent som tar meg av sånne ting, sier Stabæk-spilleren.

Søker råd

Hauger innrømmer at han har snakket mye med de andre utenlandsproffene på landslaget for innspill og inspirasjon. Det er et signal på hvor sterkt han ønsker dette.

- Det er spennende å høre hva de har å si. Dersom det hadde kommet et all right tilbud nå, så hadde jeg reist med en gang, selv om jeg trives vanvittig godt i Stabæk, sier han.

Midtbanespilleren vet ikke om han er på laget som skal møte Kroatia tirsdag. Drillo tar ut troppen i dag, og avslører det på pressetreffet på hotell Regent Esplanade klokken 15.00. PS: Dagens trening er for øvrig lukket for pressen etter de første 20 minuttene.