Fotball

Skummelt utgangspunkt for Rosenborg

Seiret mot Apoel, men holdt ikke nullen. Det kan bli skjebnesvangert i heksegryten på Kypros.

Rosenborg-spillerne jublet for sin 2-0-scoring i møtet med APOEL, men et mål av gjestene gjør trøndernes utgangspunkt langt vanskeligere på Kypros.
  • Adrian A. Aagesen

Rosenborg — APOEL 2-1

LERKENDAL: Rosenborg har skaffet seg et brukbart, men skummelt utgangspunkt før de skal ned til heksegryten på glovarme Kypros. Det viktigste i onsdagens kamp var å unngå bortemål fra kypriotene.

Det greide de ikke.

Etter 22 minutter lettet taket på Lerkendal. RBK fikk et frispark på midtbanen og satte kjapt i gang. Ballen gikk til Jørgen Skjelvik som kom i hundre på venstresiden. Backen slo inn langs bakken og fant dansk dynamitt i midten. Christian Gytkjær satte ballen sikkert forbi Boy Waterman.

Rett før pause var Skjelvik offensiv igjen. Fredrik Midtsjø kjørte karusell med svimle kyprioter. Indreløperen fant Skjelvik, som banket ballen forbi Waterman.

Så skjedde det som ikke skulle skje for Rosenborg. Med drøye 20 minutter igjen reduserte bortelaget. Innbytteren, George Efrem, fikk stå helt alene og banket ballen forbi Larsen Kwarasey.

RBK best i starten

Pål André Helland holdt på å heade Rosenborg i ledelsen etter bare fire minutter. Yann-Erik de Lanlay lekte seg på vingen før han slo inn til sin vingkollega. Forsøket fra Helland gikk like til siden for Waterman i Apoel-målet.

Slik var Rosenborg-APOEL:

Les også

  1. Vi fulgte Rosenborg - Apoel

  2. Bruttern topper laget mot Apoel

De første tjue minuttene var Rosenborg det beste laget. Apoel var ikke helt ufarlige de heller. Kypriotene spilte ballen raskt langs bakken og kunne se farlige ut – uten at de skapte det helt store.

Like etterpå kom Gytkjærs scoring.

Doblet ledelsen

Like før halvtimen hadde trønderne alle tiders mulighet til å doble ledelsen. Først de Lanlay, Gytkjær og så Mike Jensen. Waterman og Carlao reddet kypriotene – så vidt.

Videre ble kypriotene mer og mer med i kampen. Rosenborg skapte ikke noe mer før hvilen og virket tidvis litt shaky i bakre rekker.

Skjelviks scoring var det siste som skjedde før hvilen og RBK leder 2-0 til pause.

Kalddusj

Etter hvilen var Rosenborg fortsatt best. Mike Jensen strødde lekre pasninger i bakrom, men trønderne fikk ingen uttelling. Apoel var ikke helt usynlige offensivt. Selv om de ikke produserte noen voldsomme sjanser, greide de å skape litt uro hos Lerkendal-publikummet.

Så, med tjue minutter igjen kom altså bortemålet trønderne helst skulle unngått. George Efrem var mannen som satte inn reduseringen og sørget for at returoppgjøret blir noe vanskeligere for trønderne.

Bortelaget responderte bedre enn trønderne etter reduseringen. Rett før slutt hadde de en kjempesjanse til å utligne. Ballen kom inn langs bakken fra høyre og det var centimetre om å gjøre før den ble sklidd inn bak Larsen Kwarasey.

Det var det siste som skjedde og Rosenborg vant 2-1. Med fotballfri i helgen er neste oppgjør borte på glohete Kypros. En tøff kamp i vanskelige forhold.

Les mer om

  1. Champions League
  2. APOEL FC
  3. Rosenborg BK