Diop kan ta både gull og sølv

Spiller for medalje og Europa-kvalik med Molde – kan ta gull i 1. divisjon.

24 år gamle Amidou Diop har vært på banen i sju eliteseriekamper for Molde etter at han kom tilbake fra seks måneders utlån til Kristiansund i 1. divisjon.

Da han ble leid ut til Kristiansund, fikk Amidou Diop spille fotball og bo sammen med barndomskompisen fra Senegal. Det ble en stor opptur.

Midtbanespilleren har fått bra med spilletid etter at han kom tilbake til Molde i sommer. Diop er ikke i tvil om at halvåret i Kristiansund gjorde ham til en bedre fotballspiller.

Les også

Molde vil ha tilbake solgte billetter - kompensasjon: 0 kroner

– Jeg gjorde en god jobb i Kristiansund, det var viktig for meg. Derfor er jeg nå tilbake i Molde med større selvtillit. Jeg føler også at jeg har større tillit fra både trenerne, lagkameratene og hele klubben , sier Diop til Rbnett.

Det var Ole Gunnar Solskjær som mente at Diop ville vokse på et opphold i Kristiansund.

– Han ba meg dra dit for å spile hver kamp og lære norsk fotball. Før sesongen kunne ikke Molde love meg mye spilletid, derfor var det bedre for meg å bli fast i 1. divisjon og score mål, sier han.

Seks scoringer i KBK

Diop scoret seks mål i serien og ett i cupen. Han noterte seg også for fem målgivende pasninger. Diop spilte 14 kamper i vårsesongen. Han sto over to på grunn av skade og to med karantene for gulkort.

Miljøskiftet i en ny og ukjent by ble slett ikke en utfordring for 24-åringen. I Kristiansund spilte han sammen med tre andre senegalesere, den ene er Diops barndomskompis fra oppveksten.

– Jeg ble kjent med Seydour Bocar Seck da vi møttes på akademiet i Senegal. Jeg var 13 år og han var 14 år. Vi spilte fotball sammen der i fem år, og faren hans var sjef på akademiet, sier Diop om tida på Diambars under president Saer Seck.

Fire fra Senegal

Seydour Bocar Seck var utlånt fra Bærum til KBK i vårsesongen og spiller nå for Ljungskile på andre nivå i Sverige. I tillegg spiller Jean Alassane Mendy og tidligere Molde-spiller Aliou Coly for KBK.

– Coly hadde egen leilighet, mens vi tre andre bodde sammen like ved. Det gjorde alt veldig lett for meg. Vi var sammen på trening og på kvelden. Det var fantastisk for meg både på og utenfor banen, sier Diop.

Nå kan han i teorien ta gull med KBK og sølv med MFK.

– Jeg savner vennene mine i Kristiansund og vi snakker på telefon nesten hver dag. Jeg håper klubben rykker opp, slik at vi kan spille mot hverandre i eliteserien neste år. Det hadde vært gøy, sier senegaleseren.

Kontrakt ut 2017-sesongen

Etter returen til Molde i sommervinduet har vært på banen i sju eliteseriekamper, to fra start og fem som innbytter.

– Jeg har større tro på meg selv enn jeg hadde før. Men det er ikke lett å komme på laget i Molde, for det er veldig mange gode spillere her. Jeg skal jobbe hardt hver eneste dag, sier han.

Diop kom til Molde sommeren 2014. Kontrakten går ut 2017. – Jeg har utviklet meg mye og vil selvfølgelig gjerne fortsette som Molde-spiller. Men jeg konsentrerer meg bare om å spille godt og score mål. Jeg har en fransk agent som skal snakke med Molde-ledelsen etter at denne sesongen er slutt. Da er det fortsatt ett år igjen av kontrakten, så de har god tid til å bli enige, sier Amidou Diop og smiler.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk