Nå har han signert ny Brann-kontrakt

Brann forlenger med Sivert Heltne Nilsen.

NY AVTALE: Sivert Heltne Nilsen forlenger med Brann.

GRAN CANARIA/BERGEN: Branns midtbanespiller Sivert Heltne Nilsen har skrevet under en avtale som binder ham til klubben ut 2020.

Nilsens opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2018.

– Jeg tror det var greit for begge parter å få avklart fremtiden. Egentlig hadde jeg ikke tenkt på å forlenge kontrakten, men Rune (Soltvedt, sportssjef) tok kontakt her på treningsleiren, og da var det fort gjort, sier Sivert Heltne Nilsen.

Nilsen sier han har fått en noe bedre avtale enn før og er fornøyd med vilkårene i avtalen. Kontrakten ble signert søndag, dagen før Brann møtte Sogndal.

Ville ha det på plass

– Å ha en så viktig spiller på den avtalen han hadde, med halvannet år igjen, var ikke helt ønskelig. Derfor ville vi få dette på plass, sier sportssjefen i Brann, Rune Soltvedt.

  • Sivert Heltne Nilsens skjulte egenskap: Yoga!

Samtalene om en forlengelse av Nilsens avtale beskriver Brann-sjefen som greie. De har foregått uten søkelys fra media, naturlig nok med tanke på den forrige avtalens varighet.

– Føler du at Sivert Heltne Nilsen har bevist at han var en god signering for dere?

– Han har løst oppgavene sine på en veldig god måte. Personlig var jeg helt overbevist om at han ville bli veldig viktig. Det er ikke alltid man får rett, men etter at han kom inn har det pekt en vei for oss, sier Soltvedt.

Den første høsten med Nilsen i klubben rykket Brann opp. Den første hele sesongen endte med sølv.

– Det er blitt en helt annen stabilitet over laget etter at han kom inn. Så er det flere faktorer: Sivert representerer så til de grader den kulturen vi ønsker å bygge i Brann – med holdninger, treningskultur og vilje til å utvikle seg. Jeg er sikker på at han vil utvikle seg selv som 90-åring, sier Soltvedt og ler.

SJEF: Sivert Heltne Nilsen er høylydt på banen og en forlenget taktisk arm for treneren.

Mål om å vinne tittel

Før jul skrev Sivert Heltne Nilsens far, trener Lars Arne Nilsen, også ny avtale med Brann. Den kontrakten strekker seg ut 2019-sesongen.

Sivert Heltne Nilsen synes ordningen med pappatrener, som han også er vant med fra tiden i Hødd, fungerer godt.

– Det har gått bra så langt. Jeg signerer nå fordi jeg ønsker å være med videre. Jeg har vært med på oppturen i Brann siden jeg kom, og føler ikke den reisen er ferdig. Vi kan oppnå mer. Målet mitt er å vinne noe, sier Sivert Heltne Nilsen.

25-åringen har familie fra Sotra, der hans far kommer fra, og Volda der moren er fra. Siden han skjønte hva fotball var for noe har Brann vært favorittlaget hans. Han liker også alt rundt Brann veldig godt.

– England ligger mitt fotballhjerte nært, og i Norge er Brann det nærmeste du kommer. Hele byen lever med laget, og det er en medvirkende årsak til at jeg og andre vil spille for Brann. Jeg føler meg privilegert som får lov til å spille her.

Nå får han gjøre det litt lenger.

En rekke Brann-spillere har også forlenget sine Brann-avtaler de siste månedene. Det gjelder keeperne Piotr Leciejewski og Alex Horwath, midtstopper Bismar Acosta og angriper Steffen Lie Skålevik.