United-stjernen klar på hva spillerne tenker om Solskjærs fremtid

Anthony Martial er ikke i tvil. Manchester United-spillerne håper Ole Gunnar Solskjær får forlenget vikarkontrakten på Old Trafford.

Ole Gunnar Solskjær og Anthony Martial på tirsdagens pressekonferanse.
  • Odd Inge Aas

CARRINGTON/OLD TRAFFORD: – Du kan oversette du, sa manageren og gliste til Martial.

På pressekonferansen før gigantduellen mellom Manchester United og Paris Saint-Germain var det mulig å stille spørsmål på to språk. Da det første kom på fransk droppet nordmannen headsettet med simultanoversettelse.

Stemningen var god dagen før den store dagen, akkurat som den var på treningsfeltet Carrington noen timer tidligere.

I deilig vårsol midt i februar lekte stjernene seg med ballen de 20 minuttene pressen fikk være til stede. Langs banen sto engelske journalister og snakket om hvordan stemningen har forandret seg fullstendig siden José Mourinhos regjerte frem til jul i fjor.

– Da den nye treneren kom inn hadde han mye selvtillit og besluttsomhet, og det hjalp veldig. Vi prøver å betale ham tilbake, og det fungerer bra for øyeblikket. Forhåpentligvis gjør det også det tirsdag kveld, sa Martial med sin nye sjef ved siden av seg.

Han legger ikke skjul på at han nyter tilværelsen.

– Ting går veldig bra nå. Vi er veldig glad for å ha ham som trener, og vi håper at det kan fortsette sånn. Men den endelige avgjørelsen er ikke opp til oss, da han ble spurt om spillerne håper Solskjær fortsetter også neste sesong.

Manchester United står overfor en knalltøff oppgave mot Paris Saint-Germain tirsdag kveld.

Spillerne vil ha Solskjær videre

Franskmannen har vært god under Solskjær, men hans beste periode i United-drakten kom faktisk da han i fjor høst scoret seks mål på fem kamper med Mourinho som sjef.

Etter Martials drømmescoring mot Fulham i helgen, da han tok ballen med seg fra egen halvdel og satte den sikkert i mål, ble han sammenlignet med Cristiano Ronaldo av Solskjær.

Samtidig har den norske treneren sagt at angriperen må score flere «stygge mål».

– Ja, han har ofte sagt det til meg. Det har også tidligere trenere gjort. Det er noe jeg må jobbe med. Klarer jeg oftere å komme meg bak motstanderens forsvar, tror jeg at jeg vil score flere mål.

Det var god stemning på mandagens Manchester United-trening.

Tabloid hevder Solskjær får jobben

Etter PSG møter United først Chelsea og så Liverpool. Solskjær ble spurt om det er for enkelt å påstå at tre seire der vil være nok til å overbevise sjefene om at han bør få jobben permanent.

– Ja, det er for enkelt. Dere må forandre manuset snart, for dere har så mange måter å stille disse spørsmålene på. Det er noen måneder igjen av sesongen, og for meg å gjøre det jeg kan for klubben, sa Solskjær.

Mandag morgen skrev tabloidavisen The Sun at styret skal ha bestemt seg for å ansette Solskjær også utover vikarkontrakten som går ut i mai, men ingen av de andre avisene fulgte opp utover dagen.

En seier over PSG vil uansett være en meget god søknad om å få fortsette.

– Spillerne har respondert på en fantastisk måte. Vi kunne ikke hatt mer selvtillit og vært i bedre form. Vi ser virkelig frem til kampene som nå kommer, spesielt den første mot et fantastisk PSG-lag.