Fotball

– FA skal etterforske anklager om rasisme

Beskyldninger etter Merseyside-derby.

Det ble ampert i byduellen mellom Everton og Liverpool. Roberto Firmino (til høyre) var lynforbannet på Mason Holgate (i midten) etter å ha blitt dyttet. Nå skal saken etterforskes.

Englands fotballforbund (FA) skal undersøke påstander om at Liverpool-stjernen Roberto Firmino kom med rasistiske tilrop mot Everton-stopper Mason Holgate.

Det skriver Daily Mail. Holgate dyttet Firmino av gressteppet slik at han falt og havnet på første rad på Anfields hovedtribune. Liverpools brasilianske stjerne ble illsint og kom med et par stygge glosser i tumultene etterpå.

I denne episoden er påstandene at Firmino skal ha brukt rasistiske slengbemerkninger. Ifølge avisene skal ordene ha blitt fanget opp av et TV-kamera.

Også SkySports skriver at episoden skal etterforskes.

Liverpool-spiller Roberto Firmino havnet blant supporterne etter å ha blitt dyttet av Mason Holgate.
Les også

Liverpool-helt i debuten, men for ti år siden hadde rekordmannen en helt annen jobb

Dommer Bobby Madley diskuterte saken med sin fjerdedommer Jon Moss, men valgte å la kortene ligge i lomma. Det er ventet at Madley vil nevne den opphetede disputten i kamprapporten.

Episoden skjedde mot slutten av første omgang. Liverpool vant til slutt byderbyet 2-1 og tok seg videre til 4. runde i FA-cupen.

Etter kampen opplyste Liverpool at klubben vil gjøre det den kan for å få fram alle fakta i situasjonen mellom Firmino og Holgate.

– Klubben og spilleren vil samarbeide med relevante fotballmyndigheter slik at fakta blir klargjort på en ordentlig måte. Mens denne prosessen pågår, ønsker vi ikke å gi noen ytterligere kommentarer.

Everton-manager Sam Allardyce var ordknapp om saken.

– Jeg vil ikke si noe før vi har funnet ut nøyaktig hva som skjedde og ikke skjedde, sa Allardyce etter fredagens tap.

(©NTB)

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Jakten på ungdomskilden

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5