Fotball

Historisk Ronaldo senket PSG i gigantoppgjøret

Glimrende utgangspunkt for spanjolene før returoppgjøret.

  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

REAL MADRID – PARIS SAINT-GERMAIN 3–1

Real Madrid kjørte kampen, men det så lenge ut til at gigantoppgjøret mot Paris Saint Germain skulle ende 1–1. Men etter to sene scoringer av Cristiano Ronaldo og Marcelo skaffet de spanske gigantene seg et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret.

– Det har vært en praktfull fotballkamp, og Real Madrid er tilbake på sporet. PSG skal få litt av en oppgave i Paris, sa kommentator Vidar Davidsen etter kampen var ferdig.

Rune Bratseth i Viasat-studioet er ikke enig i at man kan si at Real Madrid er tilbake på vinnersporet.

– Man kan på ingen måte friskmelde Real Madrid på måten de spiller kampen, men så sa det pangpang. Men det er ingen stor prestasjon, og bortelaget henger godt med. Spillemessig har Real Madrid massevis å gå på, med tanke på hvordan vi er vant til å se laget, sa han etter kampen.

Ronaldo scoret også på straffespark i første omgang, og har dermed 101 mål for Real Madrid i Champions League. Med dagens to mål ble han den første spilleren i historien som har scoret over 100 mål for samme klubb i Champions League.

– Det er litt typisk Ronaldo-kamp. De som husker tilbake til hans første fire sesonger, den epoken er ferdig. Det han er blitt er en som er fantastisk i boksen, derfor scorer han mange mål. Han er på riktig plass til riktig tid, sa ekspert på spansk fotball, Petter Veland på Viasat etter kampen.

Høyt tempo

Han og resten av det spanske laget gikk ut i 100 i storoppgjøret på Santiago Bernabéu. Allerede før minuttet var gått hadde de fått sin første corner, og Cristiano Ronaldo satte en volley rett utenfor mål kort tid etter.

Real Madrid er ute av tetkampen i La Liga og ute av Copa del Rey. Champions League er dermed deres eneste tittelmulighet denne sesongen, og det vistes på innsatsen mot PSG. Det franske stjernegalleriet fikk sjelden kontroll på ballen de første 20 minuttene.

Les også

Ronaldo-trippel da Real Madrid banket Sociedad

PSG tok ledelsen

Ronaldo har vært en skuffelse så langt i La Liga, men portugiseren har storspilt i Champions League. Rett før halvtimen var spilt burde han scoret i møte med målvakt Areola. Fra ti meter skjøt han rett i ansiktet på målvakten, som gikk ned for telling i noen sekunder.

Men etter 32 minutter kom endelig PSG farlig fremover. Etter et massivt Real-press gjennom store deler av kampen, var det PSGs Adrien Rabiot som scoret det første målet. Kylian Mbappé la inn et innlegg til Neymar, som ikke fikk kontroll på ballen. Den havnet så hos Rabiot, som skjøt rett i mål fra 14 meter.

Les også

Cristiano Ronaldo ba ham om hjelp. Her er søvnekspertens råd.

Adrien Rabiot scoret kampens første mål.

Real Madrid fortsatte kjøret, og rett før pause fikk de lønn for hardkjøret. Etter en klønete holding av Lo Celso falt Toni Kroos lett ned inne i feltet, og Madrid-laget fikk straffespark.

– Ja, det er ikke noe tvil om at han blir hindret, selv om Kroos faller litt teatralsk. Men å ta det grepet inne i feltet er rett og slett dumskap, sa fotballekspert Rune Bratseth i Viasat-studioet i pausen.

Straffesparket banket Cristiano Ronaldo utagbart i det ene hjørnet, og sørget for at lagene var like langt til pausen.

Les også

Ronaldo svarer på kritikken: – Jeg har flere år igjen på toppnivå

Ronaldo gjorde ingen feil fra 11-metersstreken rett før pause

Pep på Neymar

Real Madrid var også best ute av startblokkene i andre omgang, men Mbappe hadde den første store sjansen i 2. omgang. Han skjøt fra 14 meter, men Real-keeper Navas gjorde en god redning og hindret Paris-lagets andre for kvelden.

Les også

Neymar scoret fire. Så begynte hjemmepublikumet å bue mot ham.

Neymar var av naturlige årsaker ingen favoritt for Real-fansen da han spilte for Barcelona, og selv om han blir ryktet til Madrid, var han ingen populær mann i kveldens kamp. Flere ganger fikk brasilianeren kraftig pipekonsert da han var involvert i situasjoner.

Sene scoringer

Selv om tempoet dalte utover 2. omgang, var det livsfarlig hver gang ett av lagene nærmet seg motstanderens mål. Et kvarter før slutt var det bare en fantastisk blokkering fra Ramos som hindret at PSG dro fra Madrid med et fantastisk utgangspunkt foran neste kamp.

Men når Champions League-hymnen spilles skjer det noe med Cristiano Ronaldo. Asensio skjøt et slapt innlegg fra kanten av feltet, og keeper Areola klarerte rett utover. Der sto Cristiano Ronaldo, som fikk en enkel jobb med å sette inn sitt andre mål for dagen.

Og målet fikk den ketchupeffekten laget hadde håpet på. Bare noen minutter senere avgjorde Marcelo fra ti meter, og sørget for at Real Madrid har et solid utgangspunkt før returoppgjøret i Paris.

– Det er den kollektive svikten i PSG når rullegardinen går ned, og de slipper seg ned. Da kommer det to scoringer. Vi har sett at PSG har gjort underverker på hjemmebane før, men dette er et Real Madrid-lag som er sulten. Da er de ikke lette å hanskes med, sa Vidar Davidsen på Viasat rett før slutt.

Les mer om

  1. PSG
  2. Cristiano Ronaldo
  3. Neymar
  4. Real Madrid CF
  5. Paris Saint-Germain
  6. Champions League