Fotball

Kun RBK aktuelt for Demidov i Norge

Men i løpet av neste uke bestemmer han seg for en utenlandsk klubb.

Kompiser på og utenfor banen: Vadim Demidov, til venstre, bor hos Tore Reginiussen mens han er i Trondheim på besøk. Nå trener han med klubben ut uka.
  • Roy Tommy Bråten

LERKENDAL (Adressa.no): I dag trente Vadim Demidov med Rosenborg. Men noen overgang og retur tilbake til Rosenborg er ikke aktuelt med det aller første. Selv om Demidov i juli ble fristilt fra tyske Eintracht Frankfurt, er det norske overgangsvinduet nå stengt.

— Veldig viktig valg

Og selv om 26-åringen er klubbløs må det helt ekstraordinære situasjoner til for at norske klubber får hente klubbløs spiller utenom overgangsvinduet.

- Så hva er status, Vadim Demidov?

— Jeg har hatt en del tilbud som jeg har takket nei til. Både fra England og lenger sør. Det valget jeg tar nå er veldig viktig for meg med tanke på min videre karriere. Så jeg og min samboer (Christina Vukicevic, journ.anm.) må sette oss ned for å drøfte det som kan drøftes nå med det aller første. Trolig vil jeg bestemme meg i løpet av neste uke, og det er flere aktuelle klubber, sier stopperen.

Russland-drøm

Demidovs avtale med Frankfurt varte opprinnelig til 30. juni 2015. Men han ble aldri noen suksess i Tyskland, og ble i vinter lånt ut til spanske Celta Vigo.

— Jeg har brukt lang tid på prosessen for å finne ny klubb. Jeg har lært utrolig mye i de årene jeg har vært i utlandet, både om meg selv og om fotballbusinessen. Og jeg vet at jeg ikke kan forhaste meg i klubbvalget, slik jeg gjorde da jeg gikk til Frankfurt, sier han.

Han vil ikke kommentere hvilke klubber som er aktuelle nå. I tyrkiske medier er det spekulert i at klubben til Trond Sollied, Elazigspor, er interessert. Men Demidov vil kun si at det handler om rundt fem klubber han har som aktuelle, og vil velge mellom.

- Kan RBK-retur være aktuelt?

— Det er kun RBK som er alternativet hvis jeg skal hjem en gang. Det med Vålerenga ble hausset opp i media, og jeg var aldri i nærheten, sier han.

Men før en retur hjem kan en tur til Russland også være aktuelt.

— Jeg er jo fra Russland, og det er jo en drøm. Og man er bra idiot hvis man ikke vet at lønningene er bra der borte også. Men om det blir nå eller senere vet jeg ikke.

Ikke bekymret

Etter en tung periode i Tyskland er det viktigste for meg å komme til en klubb som gir meg tillit og motivasjon. Jeg må trives på og utenfor banen, sier han.

- Hvordan er formen etter flere måneder uten kamp?

— Kampformen skorter det selvfølgelig på, men fysisk er jeg bedre enn på lenge. Jeg har bygget meg opp, og er bedre rustet enn på lenge. Før ble det kanskje mest kamper, og lite trening. Jeg er ikke bekymret for at jeg er langt unna fotballformen, og det er jo også derfor jeg trener med RBK denne uken. For å komme tilbake i fotballform, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK