Fotball

Hareide hyller Deila: - Har gjort en fantastisk jobb

God tone før Champions League-duellen.

Her er Åge Hareide rett etter ankomst Glasgow tirsdag kveld. Foto: DIGITALSPORT

 • Nicholas Bergh
 • Lars Tjærnås
  fotballekspert

GLASGOW/OSLO: Onsdag gjester Åge Hareides Malmö Ronny Deilas Celtic i Champions League-kvalifiseringen. Det er med andre ord duket for en helnorsk trenerduell på Celtic Park.

— Dette er ikke Norge mot Norge. Les hva Deila hadde å si før skjebnekampen her.

I forrige runde gikk Malmö på et skuffende 0-2-tap i det første oppgjøret mot Salzburg, før de hentet inn forspranget med en utrolig opphenting i returoppgjøret. Denne gangen vil Hareide være fornøyd med å være like langt etter den første kampen.

- Vil du være skuffet over uavgjort i morgen?

— Skuffet?!? Nei, jeg vil være lykkelig over uavgjort, i hvert fall i forkant, sier Hareide på sin pressekonferanse tirsdag.

Les også

Deila: Karismatisk og engasjert Hareide: Strateg og spillernes mann

Hyller Deila

Den tidligere norske landslagstreneren ønsket ikke å legge for mye vekt på den norske trenerduellen. Han var imidlertid full av lovord om motstanderens trener Ronny Deila.

Jo Inge Berget spiller nå i Malmö, er på utkikk etter å senke sin gamle sjef Ronny Deila i Champions League-kvalifiseringen. Her snakker Berget med pressen etter ankomst Glasgow tirsdag kveld. Foto: DIGITALSPORT

— Han har gjort en fantastisk jobb over tid, og har gått den riktige veien for å lære yrket. Først som spiller, så assistent og så som trener. Han har gjort en fantastisk jobb med Celtic, det er en mye mye tøffere jobb enn de aller fleste aner, særlig når du kommer fra lille Norge, sier Hareide.For Malmö venter en formidabel oppgave onsdag, da de svenske seriemesterne skal spille foran det storslagne Celtic Park-publikummet. Hareide har stor respekt for arenaens tradisjoner.

— Atmosfæren her er unik. Har du spilt kamp her tar du med deg minner for livet. Fotballen trenger virkelig steder som dette, fordi fotball er verdens beste live-underholdning, sier Hareide.

Onsdagens kamp vises på Viasat 4 fra klokken 20.45.

 1. Les også

  Deila før Hareide-duellen: - Dette er ikke Norge mot Norge

 2. Les også

  Deila: Karismatisk og engasjertHareide: Strateg og spillernes mann

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Champions League
 3. Celtic FC
 4. Malmö FF
 5. Ronny Deila
 6. Åge Hareide