Fotball

Branns cupfinaletapere

<p>Skal de endelig lykkes på Ullevaal?</p>

montasje
  • Christer Sævig

Håkon Opdal er den eneste i dagens Brann-stall som har vunnet den norske cupen. Det var med Brann i 2004. Ellers er NM-statistikken dyster hos de finaleklare bergenserne, ser bare her:

Rune Skarsfjord bør håpe alle gode ting er tre. Han tapte cupfinalen som Lyn-spiller i 1994, mot Kjetil Rekdal og Molde. I 2007 var han Haugesund-trener og tapte 0-2 for Lillestrøm.

Bjørnar Holmvik og hans Stabæk røk for Vålerenga på Ullevaal i 2008. Også Brann-kaptein Erik Mjelde hadde en vond opplevelse da han spilte finale med Sandefjord i 2006. Fredrikstad knuste blåtrøyene 3-0. ## — Taperne blir glemt

Å tape en cupfinale var en sur opplevelse. Taperne blir glemt fort, det er kun vinnerne som teller. Forskjellen på seier og tap er enorm, som natt og dag , sier Mjelde til bt.no.

For fem år siden gikk han til pause med 0-3 i sekken. Det ble en tung andre omgang.

Vi hadde jo tapt da, sånn sett ble ikke skuffelsen så stor da dommeren blåste i fløyten. Vi fikk tid til å forberede oss gjennom andre omgang , minnes Mjelde.

— Men tap tenker vi ikke på nå. Vi skal jo vinne cupfinalen i morgen, smiler han.

Han vet ikke om den pokalløse cuphistorikken hos han og lagkameratene spiller noen rolle før møtet med Aalesund.

— Det trenger ikke å være en fordel for oss. Men Aalesund vet nok hva de går til siden mange av spillerne var med på å vinne cupen i 2009, påpeker han.

Rolig dagen før dagen

Brann-spillerne hadde en meget bedagelig siste økt på Nymark lørdag morgen. Man lekte seg litt med ballen og hadde noen løpeøvelser i litt over en halvtime.

Ikke noe hokkus pokkus nå. Vi skal ikke ha noen skader , sier Mjelde.

Så bar det mot Flesland og Oslo. Selv om Gardermoen har store tekniske problemer, gikk charterflyet til cupfinalisten som planlagt. På treningsfeltet sto Rune Skarsfjord i reisetøyet og observerte, i avgangshallen ble han møtt med stående applaus fra supportere på vei mot østover. Han må plukke ut cupfinaletroppen i løpet av kvelden.

— Selve kamptroppen tar vi først ut på søndag, sier han.

Les også

  1. Brann-supporterne drakk opp alt ølet på Flesland

  2. Talentet som glapp for Brann

  3. Branns ukjente Torp-erstatter vil bli i Bergen

  4. Vant to billetter i aller siste liten

  5. Den siste bergenser

Les mer om

  1. Fotball-NM