Eziyodawe: - En forferdelig situasjon

<p>Lillestrøms Edwin Eziyodawe drømte om Barcelona. Nå håper han karrieren kan reddes.</p>

FotballTippeligaenÅråsen Stadion 22.08.10Lillestrøm LSK - Ålesund ÅFKEdwin Eziyodawe bak Enar JäägerFoto: Eirik Førde
  • Marius Vik
Eziyodawe

ÅRÅSEN (Aftenposten.no): Lillestrøm har truffet bra med flere av sine nigerianske importer. I 2011 er det Anthony Ujah og Nosa Igiebor som drar de største overskriftene, men for to år siden var det deres landsmann Edwin Eziyodawe som var hetest på Romerike.

Seks mål noterte han seg for i debutsesongen, og innrømmet at han drømte om å få spille for Barcelona etter hvert. Det er ikke det den nigerianske spissen prater høyest om nå.

Fra skade til Bosman

Etter lang tid med skadeplager ble 23-åringen sist uke operert, og først om seks måneder er Eziyodawe ventelig klar. Det er samtidig som kontrakten hans med Lillestrøm går ut.

- En forferdelig situasjon , innrømmer spissen overfor Aftenposten.no.

Ikke bare Bosman-situasjonen, men hele det uføret han har endt opp i.

— Jeg har forsøkt opptrening, men ble ikke bedre. I samråd med LSKs medisinske apparat ble jeg enig om å ta en ny operasjon, slik at jeg kan bli ordentlig frisk.

LSK forlenger neppe

Hvilken klubb karrieren vil fortsette i når Eziyodawe blir skadefri, er dog mer usikkert. Overfor Aftenposten.no tilkjennegir Torgeir Bjarmann at sannsynligheten for at spissen får fornyet kontrakten, ikke er særlig stor.

— Edwin hadde en god start hos oss, men har stoppet noe opp i utviklingen sin, spesielt etter at Anthony (Ujah) kom.

- Nå handler det egentlig bare om å få ham frisk igjen, men vi skal selvfølgelig følge ham under opptreningsperioden , understreker Lillestrøms sportsdirektør.

Det kan Edwin Eziyodawe leve fint med.

— Skader er en del av spillet, og jeg skal komme tilbake på fotballbanen. Om ikke målet er å spille for Barcelona, så er det i alle fall å spille for en større klubb enn Lillestrøm.

— Selv om den siste tiden har vært tøff, er jeg fortsatt lykkelig og ved godt mot, og har stor tro på at jeg snart skal spille fotball igjen. Alberto Aquliani (Liverpool/Juventus) kom tilbake fra en slik skade, og da kan jeg også klare det, sier Eziyodawe til Aftenposten.no.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk