Fotball

Arsène Wenger er suspendert: Får ikke lede Arsenal i tre kamper

Fotballforbundet straffer franskmannen knallhardt.

Arsenal manager Arsène Wenger var overrasket over at FA har åpnet disiplinærsak mot han etter kritikken mot dommerstanden. Her i diskusjon med Mike Dean, dommeren i West Bromwich-Arsenal. Foto: JASON CAIRNDUFF / X03805

Arsenal-manager Arsène Wenger må se klubbens tre neste kamper fra tribunen som følge av kritikken han har rettet mot dommerstanden den siste tiden.

Englands fotballforbund (FA) innledet disiplinærsak mot franskmannen etter kommentarene Wenger ga i dommergarderoben rundt straffesparket West Bromwich ble tildelt i 1-1-kampen i Premier League sist helg.

Etter byderbyet mot Chelsea tidligere denne uken var han igjen kritisk til dommerens innsats.

Fredag opplyser FA at Wenger straffes med tre kampers karantene. Han ilegges også en bot på 40.000 pund, tilsvarende rundt en halv million norske kroner.

Les også

Tjærnås: Bare fem Premier League-klubber kan være fornøyde med sesongen så langt

Gjentok seg

Tidligere fredag sa Wenger at han var sjokkert over FAs beslutning om å innlede disiplinærsak, men at han nå kun er konsentrert om søndagens FA-cupkamp mot Nottingham Forest.

– I løpet av mine 21 år i spillet kan du tenke deg at jeg har sett og hørt mye i korridorene, og jeg er overrasket og sjokkert over beslutningen til FA.

En ny sak ligger på bordet i etterkant av 2-2-oppgjøret mot Chelsea, der Wenger kalte dommerens beslutningen «en farse» etter at Chelseas Eden Hazard ble tildelt straffespark. Wenger bekreftet fredag at han sto for uttalelsene.

– 100 prosent, jeg mener det skulle vært gult kort. Jeg har en rett til å ha en mening, og jeg respekterer andres mening, sa Wenger.

Les også

Wenger slakter dommerstanden etter at Arsenal-seieren glapp like før slutt

Kritikk

Før Chelsea-kampen sa at han mente Arsenal har fått påfallende mange straffer mot seg denne sesongen.

– Jeg må si at det frustrerende sett med mine øyne er at det har skjedd mange ganger denne sesongen – mot Stoke, Watford, Manchester City og West Brom. Det er en bekymrende tilfeldighet slik jeg ser det, sa Wenger.

– Når beslutningene alltid går den samme veien, skal det liksom være en tilfeldighet. Statistisk sett er det basert på det faktum at når ting gjentar seg, er det ikke tilfeldig, sa Wenger etter kampen.

Les mer om

 1. Arsène Wenger
 2. Engelsk fotball
 3. Premier League
 4. Arsenal FC

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Wenger kan bli straffet for dommerutblåsning

 2. FOTBALL

  Wenger slakter dommerstanden etter at Arsenal-seieren glapp like før slutt

 3. FOTBALL

  Wenger blåste av Sánchez-spørsmål: – Jeg håper at han skriver under på en ny avtale

 4. FOTBALL

  Klønete selvmål sikret Emerys første Arsenal-seier

 5. FOTBALL

  Arsenal hodestups ut av FA-cupen: - Det gjør vondt

 6. FOTBALL

  Gir seg som Arsenal-manager etter 22 år: – Selv de som ønsket Wenger bort, kommer til å hylle ham