Fotball

«Europas konger!»

<p><a target="_blank" href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=259634&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#259634"> <strong>Tyskland — Spania 0-1:</strong></a> De spanske avisene sparer ikke på superlativene etter at Spania endelig kan kalle seg mester.</p>

Members of Spain's soccer team celebrate with the trophy after defeating Germany in their Euro 2008 final soccer match at Ernst Happel stadium in Vienna, June 29, 2008. REUTERS/Kai Pfaffenbach (Austria). FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. MOBILE OUT. NOT FOR SALE OR DISTRIBUTION ON MOBILE DEVICES.
  • Jo Moen Bredeveien
Spain's goalkeeper and captain Iker Casillas holds up the trophy after defeating Germany in their Euro 2008 final soccer match at Ernst Happel stadium in Vienna, June 29, 2008. REUTERS/Michael Dalder (AUSTRIA) MOBILE OUT. EDITORIAL USE ONLY

Den Madridbaserte sportsavisen Marca slår til på sin nettforside med tittelen «Europas konger».

Ingressen slår fast at Spania var overlegen sin tyske motstander i finalen, og kun manglende uttelling fra de røde gjorde at finalen ikke var avgjort før dommeren blåste av.

«Jeg er spansk, spansk, spansk! Jeg er spansk, spansk, spansk! Jeg er spansk, spansk, spansk!» står det på forsiden av ABCs nettutgave over et bilde av en jublende Iker Casillas.

«Spania gjorde hva de ville med tyskerne», skriver avisen, som fastlår at det spanske landslaget har skrevet historie i dag – og det ved å dominere.

El Mundo slår fast at Spania er «Campeon de Europa» i krigstyper. Avisen anmerker at Spania var klart bedre enn et overraskende tamt Tyskland.

«Endelig vinner Spania» slår El Pais fast. «Landslaget vårt har kommet tilbake i eliten igjen på en brilliant måte», skriver avisen.

Sportsavisen «Sport» slår fast at fotballen vant med Spanias seier, og mener det aldri var tvil om at seieren over tyskerne var fortjent.

Det har fortsatt ikke blitt publisert tv-tall, men kvartfinalen mot Italia samlet det største tv-publikummet i spansk historie. Etter den kampen slo Fernando Torres fast at landslaget endelig har blitt det spanske folkets lag.

Tv-rekorden ble trolig slått i dag. Flere av avisene bringer bilder av jublende spanske fans i Wien.

Utover kvelden og natta kommer nok avisene til å måtte oppdatere med bilder fra gater og torg i Madrid og Sevilla og Valencia og... Ja, du skjønner. Det er fest i Spania i natt!

Les også

  1. EMs bestemann

  2. Tyske medier roser landslaget

  3. - Visste jo han er farlig

  4. Rødgule aviser forkynte gledesbudskapet

  5. - Jeg så at Lahm nølte

  6. Ga tilbake pokalen

  7. Her er 44 års ventetid over for Spania

  8. Se finale-bildene

Les mer om

  1. Fotball-EM