Vidar rystet Vålerenga, men er ute av cupen

Til tross for heroisk innsats måtte Vidar til slutt gi tapt for Vålerenga i cupens 4. runde.

ULLEVAAL (Aftenbladet): Etter å ha slått ut Sola, Bryne og Viking, tok Vidars cupeventyr slutt. Selv om Vidar leverte en imponerende kamp på Ullevaal, ble Lassa-klubben til slutt senket av hjemmelagets effektivitet.

Scoringer av Vajebah Sakor, Deshorn Brown og Simen Juklerød sørget for tre scoringer til hjemmelaget, mens Sigve Kleppa Christensen scoret Vidars mål.

Vålerenga klarte til slutt å senke Vidar hjemme på Ullevaal, etter to sene mål. Men 2.-divisjonslaget fra Lassa var på ingen måte underlegne toppklubben fra Oslo.

Vidar med den første målsjansenDe 10 første minuttene besto mest i balltrilling, noe Vidar behersket vel så godt som Vålerenga. Hjemmelaget forsøkte å spille ut det kompakte Vidar-forsvaret, men var aldri i nærheten av å skape målsjanser i åpningsminuttene.

Kampens første store målsjanse kom etter 12 minutter. Jonatan Tollås rotet det til da han ikke maktet å motta en halvslurvete pasning fra Robert Lundstrøm. Det åpnet opp for Sigve Kleppa Christensen, som satte fart mot mål, men dessverre for Vidar-spilleren ble avslutningen hans blokkert og gikk over mål til hjørnespark.

Vidar jubler etter Sigve Kleppa Christensens utligningsmål.

10 minutter senere var det hjemmelagets tur til å vise hva effektivitet betyr i praksis. Vajebah Sakor mottok en pasning på sekstenmeteren fra Elias Mar Omarsson. Upresset fikk Sakor løsne skudd og ballen smalt ned i Bjarte Egelands venstre hjørne. Vidar-keeperen rakk knapt å reagere og Vålerenga tok som forventet ledelsen på Ullevaal.Stor mer skjedde det ikke de første 45 minuttene. Andreas Westly forsøkte seg med et skudd etter 36 minutter, men retningen på skuddet var for svak og ballen forsvant utenfor.

Vidar-spillerne med keeper Bjarte Egeland sittende måtte gi tapt for Vålerenga.

Nærmest for Vålerenga kom Herman Stengel. Midtbanespillerens skudd etter 45 minutter ble slått til hjørnespark av Egeland.Selv om lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Vålerenga, var divisjonsforskjellen ikke veldig synlig på det flotte Ullevaal-graset. Vidar hadde riktignok noen stygge balltap på egen banehalvdel, men de klarte aldri Vålerenga å utnytte.

Vidar utlignet

Også i andre omgang var Christensen farlig frempå i åpningsminuttene. Denne gangen resulterte det riktignok ikke i noen målsjanse, men seks minutter ut i omgangen dro han av Aslak Falch, som var både på halvdistanse og utenfor egen sekstenmeter. Heldigvis for Vålerenga fikk Christensen verken avsluttet eller lagt ballen inn mot det tomme VIF-målet.

Vidar-trener Gaute Johannessen.

Noen minutter senere fikk Deshorn Brown en stor målsjanse. Vidar-forsvaret slo sprekker og etter en flott pasning av Christian Grindheim kom Brown helt alene med Egeland. Rogvi Baldvinsson ryddet imidlertid opp og fikk pirket ballen til hjørnespark før Brown fikk avsluttet.I denne perioden skjedde det mye på Ullevaal. Like etter Browns sjanse var det Vidars tur til å igjen ryste et eliteserielag i cupen.

Ingvald Halgunset slo et frispark inn mot mål og like utenfor sekstenmeteren fikk Christensen en fot på ballen. Falch virke å være feilplassert, for selv om berøringen fra Christensen kom i og avstand fra mål, var VIF-keeperen sjanseløs på å hindre utligningen.

Scoringen utløste store jubelscener hos de over 100 Vidar-supporterne som hadde tatt turen til Ullevaal.

Brown avgjorde

Etter 67 minutter klatre Vidar igjen å ryste Vålerenga. Denne gangen var det Eirik Jakobsen som sendte i vei et langskudd som gikk like utenfor Falchs venstre kryss.

Vålerenga styrte spillet stort sett i hele andre omgang, men hjemmelaget slet fryktelig med å skape store målsjanser. Det lille de skapte kom som regel av tilfeldigheter — og endte i svake avslutninger utenfor mål.

Likevel var det hjemmelagets effektivitet som til slutt felte Vidar og avsluttet Lassa-klubbens cupeventyr. Seks minutter før slutt slo Niklas Castro et nydelig innlegg og inne i sekstenmeteren steg Brown til værs og stanget ballen i mål bak en sjanseløs Egeland.

På overtid kastet Vidar alt i angrep og dermed kunne Simen Juklerød kontre inn 3-1-målet til hjemmelaget.

Alt i alt en fortjent hjemmeseier, men Vidar leverte en meget god prestasjon på Ullevaal.