Fotball

Bjarnason og Aston Villa stormer mot Premier League

Birkir Bjarnason har spilt seg inn på Aston Villa-laget.

Birkir Bjarnason i duell med Sheffield Uniteds James Wilson under tirsdagens seriekamp. Bjarnason hadde målgivende pasning på overtid.
  • Stig Nilssen

Med fem strake seirer og en Birkir Bjarnason som endelig ser ut til å ha spilt seg inn på laget, jakter Aston Villa direkte opprykk til Premier League.

Det har ikke gått på skinner for 29-åringen etter at han forlot sveitsiske Basel og dro til Aston Villa i januar i fjor.

I årets sesong har han for det meste blitt benyttet som innbytter, men i de siste kampene har landslagshelten til Island våknet.

Les også

Flere norske klubber kaster seg inn i jakten på Zlatko Tripic

Målgivende pasning

Det startet da han kom inn 20 minutter før slutt mot Bristol City 1. januar. Etter to minutter på banen scoret Bjarnason i et oppgjør som endte 5-0 til manager Steve Bruce og hans mannskap.

20. januar startet Bjarnason og spilte hele kampen da Villa vant 3-1 mot Barnsley. Han har fått rollen som defensivt anker på midtbanen i en 4–1–4–1-formasjon.

Tirsdag spilte Figgjo-karen hele kampen da Villa tok en sterk 1-0-seier borte mot Sheffield United. Bjarnason hadde den målgivende pasningen da Robert Snodgrass avgjorde på overtid.

Les også

Marius Lode på vei til Viking

Ett poeng bak opprykk

Aston Villas solide form har sendt laget opp på 3.-plass på tabellen, ett poeng bak Derby som innehar 2.-plassen som gir direkte opprykk til Premier League.

Birkir Bjarnason har kontrakt med Aston Villa fram til sommeren 2020.

Etter at han dro fra Viking i januar 2011, har han også spilt for Standard Liege, Pescara, Sampdoria og Basel.

Jon Dadi Bödvarsson har også funnet formen hos divisjonskollega Reading. Han scoret to mål da Reading slo Burton 3-1 tirsdag kveld.

For to uker siden scoret den tidligere Viking-spilleren alle tre målene da Reading slo Burton ut av FA-cupen.

Les mer om

  1. Birkir Bjarnason
  2. Aston Villa