Prøvespiller fikk Flovik-skryt: - Veldig viktig

Bård Flovik gir prøvespiller Aron Sigurdarson (22) gode skussmål etter 3-1-seieren mot Finnsnes.

IMPONERTE: Aron Sigurdarson fikk skryt for sin innsats mot Finnsnes fredag kveld.

Tromsø — Finnsnes 3-1:

BARDUFOSS (itromso.no): Selv var 22-åringen godt fornøyd med gjennomføringen. Hans opphold i rødhvitt er foreløpig trolig over – hvis han ikke får et lite innhopp i morgendagens kamp mot TUIL.

Les også

TIL-spissen spilte en hel kamp for første gang på over fem måneder

— Det var artig å få prøve seg i kamp. Jeg er fornøyd med prestasjonen, men skulle gjerne hatt en assist og et mål. Det er det jeg skal levere som offensiv spiller, sier Sigurdarson til iTromsø stående utenfor garderoben i Bardufoss Storhall.

Ikke bare mål og målgivende

Bård Flovik presiserer at han ser på totalinnsatsen – ikke kun mål og målgivende.

— Jeg vektlegger hva jeg ser i kamp ganske mye. Det er ikke bare hva de lykkes med og ikke, men holdninger og intensitet i spillet. Da ser jeg hele spilleren, og vi ser at Aron gjør en hellhjertet innsats for laget i dag. Han har en innstilling som er beundringsverdig, skryter Flovik.

Les også

Tromsø-seier etter perlemål og keepertabbe

Sigurdarson spilte hele kampen på venstrekanten og hadde til tider flere gode kombinasjoner med venstreback Lasse Nilsen.

— Blir litt sliten

I 1. omgang hadde han tre skuddforsøk. Det første var et lekkert skudd med retning mot lengste hjørne, men Hans Henrik Johansen i Finnsnes-målet fikk slått til corner. Andre forsøk var et ok frispark, mens 1. omgangs siste skudd fra 22-åringen gikk rett på FILs storvokste keeper. Etter hvilen var venstrekanten litt mindre synlig.

— Aron klarte seg bra, men ble kanskje litt sliten utover i kampen, sier TIL-sportssjef Svein-Morten Johansen.

Islendingen tydeliggjør at han ønsker å bli Tromsø-spiller på permanent basis. Da er det opp til Tromsø å forhandle med Fjölnir, som er 22-åringens nåværende klubb.

- Tar kontakt etter prøvespillet

Agent Magnus Magnusson sier følgende om Sigurdarson og landsmannen Kristinn Freyr Sigurdsson – som kun spilte de siste 15 minuttene mot Finnsnes.

— Beløpet som har vært i media kjenner jeg ikke til, men jeg har en idé om hvor mye de koster. Tromsø har ikke vært i kontakt med meg, men det pleier å komme når prøvespillet er ferdig, sier Magnusson til iTromsø.

Prøvespillet avsluttes med kampen mot TUIL lørdag. Mandag returnerer Sigurdarson og Sigurdsson til Island.

— Vi tar en oppsummering når de har dratt, så snakker vi med agenten, sier Johansen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk