Ørn-legende vil ikke si hvem hun heier på i finalen

Men Trondheims-Ørns tidligere kaptein og trener, Gøril Kringen, spår en underholdende cupfinale.

- Jeg er ansatt i NFF, så jeg skal være nøytral. Men alle kommer fra et miljø eller en klubb, det er ikke noe man kan legge vekk. Jeg skal ikke si noe mer enn det,  sier Gøril Kringen om lørdagens cupfinale for kvinner.

TRONDHEIM (adressa.no): Den tidligere midtstopperen var en bauta på Trondheims-Ørn fra 1993 til 2004, og har vært med på alle 15 titlene Norges mestvinnende fotballag på kvinnesiden har tatt. Men da generasjonen Kringen var en del av sluttet, flyttet hegemoniet seg fra Trondheim til Østlandet.

— Det har noe med økonomi å gjøre, men det er flere grunner enn det som gjør at klubben er der de er i dag. Ørn var ikke dyktige nok til å utvikle egne spillere, slik at det ble et stort hull da generasjonen fra åtte til ti sesonger sluttet, sier Kringen til adressa.no.

Nytt fundament

Som nå kan glede seg over flere lyspunkt i klubben som for få år siden risikerte å bli lagt ned da de holdt på å gå konkurs.

— Det er veldig hyggelig å se at klubben har startet med å bygge opp et fundament, som kan bli bra dersom man er tålmodig. Det er veldig artig å se at de har mange talentfulle trøndere på laget, sier 42-åringen.

Som var tilstede da juniorlaget til Trondheims-Ørn tapte 2-4 for Stabæk i cupfinalen for juniorer, den andre finalen på fem sesonger.

- Må være nøytral

Flere av juniorene er også med når Ørn får muligheten til sin første pokal på elleve sesonger mot Lillestrøm lørdag. Der vil ikke Kringen si hvem hun heier på, selv om det ikke er så vanskelig å tenke seg til.

— Jeg er ansatt i NFF, så jeg skal være nøytral. Men alle kommer fra et miljø eller en klubb, det er ikke noe man kan legge vekk. Jeg skal ikke si noe mer enn det, flirer 42-åringen, som tror på en spennende kamp selv om de regjerende seriemesterne fra Lillestrøm møter laget som ble nummer åtte.

— Styrkeforholdene mellom lagene er selvsagt klart, men Ørn har hatt taket på Lillestrøm de siste sesongene. Begge lag husker de kampene, og har fått det med seg. Jeg håper på en artig og spennende cupfinale for både spillere, trenere og publikum, og har veldig tro på det, sier Kringen.