Nå skal Leine leve ut fotballdrømmen i England

Kristine Bjørdal Leine hadde allerede i fjor muligheten til å reise utenlands for å spille fotball, men valgte å bli værende for å fullføre studiene. Tirsdag begynte hun hverdagen i sin nye klubb Reading.

READING: Kristine Leine poserer i sin nye drakt på sin nye hjemmebane, Madejski Stadium. Hun kunne leve av fotballen i Røa, noe hun også gjør i Reading. Forskjellen er at i England lever også alle lagvenninnene av å spille fotball i et helprofesjonelt opplegg.

Skodje-jenta fikk i høst mye oppmerksomhet da hun først ble nektet å være med på landslagssamling av skolen på grunn av praksisjobbing i forbindelse med studier. Visa endte med at hun fikk dra på samlingen, men til slutt klarte hun ikke å kombinere fotball og sykepleierstudier – hun sluttet på skolen. Nå er hun klar for et nytt eventyr i Reading i den engelske toppdivisjonen.

– Jeg følte at det var på tide og gjøre et eller annet for utvikling min. Jeg har fått et godt inntrykk av dem med tanke på at de tenker utvikling. De har en god spillergruppe, så det vil øke nivået mitt. Jeg synes også det er kult å være med på den sterke utviklingen av kvinnefotball i England, sier Leine.

Les hele saken med abonnement