Statistikken som gir Klopp hodebry: – Selvsagt ikke gode nyheter

Siden Liverpool slo Chelsea på Stamford Bridge for drøye tre år siden, har Liverpool kun vunnet én kamp på bortebane mot topp seks-lagene.

Klopps Liverpool har fått en god start på sesongen, men en statistikk gir han hodebry.
  • Sondre Moen Myhre

De fleste Liverpool-supportere husker raketten fra Jordan Henderson på Stamford Bridge 16. september 2016.

Siden kapteinens avgjørende scoring, som førte til 2–1-seier, har Liverpool spilt på bortebane mot topp seks-motstand hele 12 ganger.

Kun én av dem har endt med seier: 2–1-seieren over Tottenham i september 2018.

– Fordi de er veldig gode. Det kan være en grunn, sa Jürgen Klopp da han ble konfrontert med statistikken på den offisielle pressekonferansen to dager før søndagens storoppgjør på Stamford Bridge mot Chelsea.

Langt bak City

Liverpool-sjefen virket ikke nevneverdig bekymret, men da han fikk høre at Manchester City i den samme perioden har vunnet åtte av de tøffeste bortekampene i ligaen, og Crystal Palace har vunnet fem, ble han mer alvorlig.

– Det er forskjellige måter å vinne bortekamper på, og vi må finne en. Det er selvsagt ikke gode nyheter, men jeg kjenner ikke veldig på det. Jo lenger sånne ting skjer, jo større sjanse er det for at det endrer seg.

På de tolv kampene har Liverpool kun tatt 9 av 36 mulige poeng. Manchester City har til sammenligning tatt 26 av 45 mulige poeng i tilsvarende oppgjør de siste tre sesongene.

Les også

The Times: Liverpool spionerte på Manchester City

Liverpool har ikke vunnet på Stamford Bridge i Premier League siden Jordan Hendersons kremmerhus for tre år siden.

Tar flere poeng mot antatt dårligere motstand

– Var det i 2016 da vi tok så å si alle poengene mot topp seks, men hadde problemer mot alle andre? spurte Klopp pressen, før han svarte på sitt eget spørsmål:

– Det er sånn livet er. Vi har mye mer suksess ved å vinne alle de andre kampene nå.

Denne sesongen har startet forrykende for de røde fra Merseyside. Så langt har det blitt fem seire av fem mulige og klar tabelledelse. Klopp håper at det gode momentet i hjemlig liga vil være med på å bidra til å bryte «borteforbannelsen».

– Vi har tydeligvis en jobb å gjøre. Vi får fokusere på kampen og ikke statistikken. Det er ikke skrevet i stjernene at vi ikke skal vinne mot Chelsea. Det er vanskelig, men vi skal gi det et forsøk.