Fotball

Carneiro fikk drapstrusler etter konflikten med Mourinho: - De er ansiktsløse feiginger

Eva Carneiro snakker ut, et knapt år etter at hun ble verdenskjent.

Eva Carneiro, her på vei inn til rettsaken mot Chelsea tidligere i år, forteller om hvordan hun opplevde konflikten med José Mourinho.
  • Steffen Stenersen

43 år gamle Eva Carneiro er ikke like mye i rampelyset lenger, noe hun plutselig måtte venne seg til i august i fjor.

Da den daværende klubblegen til Chelsea løp ut på banen for å se til en skadet Eden Hazard, klikket det for Chelsea-trener José Mourinho. Med en utvist spiller fra før, måtte Chelsea spille med ni mann en periode ettersom Hazard måtte ut på sidelinja etter å ha fått behandling.

— Trusler av seksuell art

En måned senere fikk Carneiro sparken i klubben, og senere anklaget hun klubben for usaklig oppsigelse, og gikk til privat søksmål mot Mourinho. Det endte til slutt med at Chelsea og Carneiro i sommer ble enige om et forlik.

Etter å ha forlatt Stamford Bridge, ble hun hetset på internett, forteller hun til The Telegraph.

KONFLIKT: Tidligere laglege for Chelsea, Eva Carneiro, og manager Jose Mourinho har vært i konflikt etter Premier League-kampen mot Swansea forrige sesong. Nå har Chelsea og Carneiro inngått forlik i arbeidsretten.

— Selv om jeg ikke er på sosiale medier - jeg tror jeg har postet én ting gjennom hele livet - så kommer noen av dødstruslene og truslene av seksuell art gjennom, sier Carneiro.- De er ansiktsløse feiginger, og de burde stå til ansvar for det de sier til folk, fortsetter hun.

Les også

Riise drømmer om managerjobben i Liverpool

— Ble sett ned på som lege i fotballen

Carneiro har ifølge The Guardian sin egen klinikk i London. Nå tar hun et oppgjør med hvordan kjønnsdiskriminering håndteres i fotballverdenen.

— Jeg synes sexisme er den formen for diskriminering som er minst utfordret. Antisemitisme og andre rasistiske kommentarer blir fordømt hele tiden, og jeg mener det ikke er tilfellet for sexisme. Da kan man stille spørsmålet hva det gir rom for når ingen følger med, sier hun.

Til The Telegraph forteller hun at spillerens sikkerhet alltid må komme først, og at det er legens plikt. Hun forteller at hun som lege i fotballen, ble sett ned på.

— Da jeg vokste opp trodde jeg ikke at kjønnsdiskriminering ville bli et problem. Jeg tenkte aldri på at det var forskjeller på hva gutter og jenter kunne oppnå. På universitetene er mer enn halvparten av de som kommer inn på medisin kvinner.

Les også

Pedofili-skandalen i engelsk fotball vokser - slik skal norske idrettsbarn skjermes

— Hørtes ut som 1950-tallet

MÅTTE GÅ: Eva Carneiro mistet jobben i Chelsea.

— Derfor burde det ikke vært overraskende, men ettersom jeg fikk erfaring innen idretten, fant jeg ut at mannlige kolleger fant det overraskende at en kvinne jobbet innen fotballen. De snakket hele tiden om at det var et hinder for min karriere. Det hørtes ut som noe man sa på 1950-tallet, sier Carneiro.Etter at Chelsea og Carneiro inngikk forlik i sommer, kom Chelsea med en beklagelse til den tidligere klubblegen.

– Doktor Carneiro satt alltid interessene til klubbens spillere først. Hun er en svært kompetent og profesjonell idrettslege. Hun var et verdsatt medlem av klubbens medisinske team, og vi ønsker henne all suksess i hennes fremtidige karriere.

Les mer om

  1. Engelsk fotball