Fotball

Knarvik: - Skandale om Nest-Sotra ikke rykker opp

Tommy Knarvik med klar melding til gamleklubben før seriestart i 2. divisjon.

Jubler de igjen?: Mange av de lokale trenerne tror Nest-Sotra går direkte opp igjen i 1. divisjon. Her fra lagets seier over Brann på Ågotnes i fjor høst. Arkivfoto: Tor Høvik
  • Kim Bøyum

Lørdag tar Stord-trener Knarvik med seg laget sitt til Ågotnes for å møte Nest-Sotra. Årets kanskje aller vanskeligste oppgave venter de nyopprykkede fra Sunnhordland i første kamp. I hvert fall om en skal tro Knarvik selv. Mannen som måtte forlate Nest-Sotras trenerteam i august 2014 sier dette om sin tidligere arbeidsgiver:

— Med tanke på ressursene er det en skandale om Nest-Sotra ikke rykker opp. De har forsterket med spillere fra ulike nasjoner. Vi holder ikke på sånn, vi gjør det vi kan med våre rammer, sier Knarvik.

Vanskelig oppgave: Stord og Tommy Knarvik har som de fleste andre i divisjon mål om å havne på øvre halvdel og dermed holde seg. Arkivfoto: Leif Gullstein

Likevel går han ikke med på at det hadde vært ekstra spesielt for ham å vinne mot Nest lørdag.— Det betyr ikke så mye hvem vi slår. Men det ville betydd mye å få en seier tidlig, slik at vi viser at vi duger på dette nivået. Vi trenger å komme inn i en flytsone, sier Stord-sjefen.

Les også

Doddo om Branns skadefrie tropp: «Her er det lite luksus, men mange problemer»

— Kraftige kutt

Nest-Sotra-trener Ruben Hetlevik humrer når han hører Knarviks uttalelser.

— Målet vårt er å rykke opp. Men å si at det er en skandale hvis vi ikke klarer det, er å trekke det for langt. Vi har måttet gjøre kraftige kutt etter nedrykket, selv om vi opprettholder treningsmengden fra 1. divisjon.

— Hvordan blir det å møte gamletreneren i premieren?

— Det er alltid gøy med den første kampen. Jeg bruker ikke noe energi på at det er Tommy Knarvik som står på sidelinjen, sier Hetlevik.

Optimistisk Vindheim

Også trenerne for de tre andre lokale klubbene peker ut Nest-Sotra som favoritter sammen med Egersund og Vard Haugesund.

— Nest er sterke, du kan nesten si at de er et 1.-divisjonslag, påpeker Fyllingsdalen-trener Olafur Bjarnason.

— Jeg blir overrasket hvis Nest ikke rykker opp, istemmer Lysekloster-trener Ørjan Sandal.

Bare Fana-sjef Rune Vindheim mener Egersund er enda bedre. Han har også et håp om at hans eget lag kan være med helt i toppen. Men aller viktigst er det å havne blant de syv lagene på øvre halvdel. Alle lagene på nedre halvdel rykker nemlig ned på grunn av omleggingen av seriesystemet. Fra 2017 vil 2. divisjon bestå av bare to avdelinger.

— Å stå i samme divisjon er et minimumsmål for oss. Vi har vært svake i lokaloppgjør de siste årene, men klarer vi å snu den trenden, kan vi henge med i toppen helt inn, sier Vindheim.

Les også

John Arne Riise starter trolig på Lerkendal

Spår Lysekloster og Stord ned

Han tror også Fyllingsdalen kan blande seg inn i teten.

— De har forsterket seg og Olli har fått et år til på baken som trener. Jeg er ganske sikker på at både vi og Fyllingsdalen havner på øvre halvdel sammen med Nest. Lysekloster og Stord tror jeg dessverre har ganske liten sjanse til å overleve. Det pleier være vanskelig nok for de nyopprykkede lagene når det er tre lag som rykker ned, sier Vindheim.

I Lysekloster gleder trener Sandal seg til nettopp Fana kommer på besøk i første hjemmekamp neste helg. Miniklubben spilte i 7. divisjon så sent som i 2009. — Vi venter 400–500 tilskuere i snitt på kampene. Interessen har økt litt for hvert hakk vi har rykket opp, sier Sandal.

Les også

Brann-ledelsen: - Treningsforholdene våre er på breddenivå

Tøffere konkurranse

Broren Thomas Sandal har tittelen manager og er den som har siste ordet ved for eksempel laguttak. Sammen har brødrene et mål om å føre Lysekloster til 1. divisjon, men om de må en tur ned igjen i 3. divisjon først, er det ingen krise.

— Neste års 3. divisjon vil være mye mer attraktiv enn dagens. Men målet er å holde seg, vi føler at vi har en god tropp, sier Ørjan Sandal.

Flere av trenerne mener at nivået på 2. divisjon vil være høyere enn vanlig fordi 2016 er et omleggingsår.

— Veldig mange lag har forsterket seg mer enn de ellers ville gjort, sier Bjarnason.

— De fleste klubber justerte nok opp budsjettene sine etter at omleggingen ble vedtatt i februar. Det blir neppe så mange som tør å tenke for mye på spillerutvikling akkurat i år. Vi brukte 13 juniorer og tre guttespillere i fjor, det kan vi ikke gjøre nå. På sikt tror jeg uansett at den nye modellen vil gagne norsk fotball, sier Vindheim.

Les også

  1. Obs! Dette er noe så uvanlig som skryt til NFF

  2. Denne gjengen bør helst ikke hoste

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. FK Fyllingsdalen
  3. Fana IL Fotball
  4. Stord IL
  5. Nest-Sotra