- Mye lettere med Chibuike

<p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296276"> <strong>RBK — Start 4-1:</strong></a> Rade Prica mener Chibuikes inntreden på Lerkendal gjør spillet mye lettere for ham.</p>

Tippeligaen Rosenborg - Start 19 september 2011Lerkendal Stadion, TrondheimRade Prica gratulerer John Chibuike med 2-0-scoringen for RosenborgFoto : Arve Johnsen, Digitalsport
  • Nils Christian Mangelrød

Det gjør at han selv kan spille på et større reportoar. I kveld så man hva det kan gjøre da han var tilrettelegger både på 1-0 og 2-0. Målene ble begge ganger kvittert Chibuike, men tilhørte like mye Prica.

— Det er viktig at midtbanen kommer bakfra slik at det ikke bare er jeg som skal komme i bakrommet. Det kan skape mye rom hvis jeg møter. Jeg merker at begge stopperne konsentrerer seg om meg og det skaper mye rom , sier Rade Prica som mener dette gir Rosenborg en helt annen dimensjon.

- Det lille ekstra

Før gårsdagens 4-1 seier har blitt snakket om at det er John Chibuike som skal være tilrettelegger for Prica, men i kveld var det helt motsatt.

— Det har vel kanskje ikke vært slik at spesielt han skal slå gjennom til meg, Det er viktig at alle kommer på løp. Jeg så ham komme i to virkelig gode løp og Starts midtforsvar er ikke de raskeste heller. John har bra fart og det er bare å utnytte, sier Prica, som sier han storkoste seg i rollen som tilrettelegger..

— Det er veldig lett å spille sammen med han. Han kan gjøre det lille ekstra og drible av folk. Det er viktig å ha noen slike spillere i laget. Før hadde vi Per som kunne stikke av og drible litt, sier Prica som ser at han og laget lett kunne scoret flere mål.

- Det blir mye lettere når man har John der, sier Prica.

Flere roller

Jan Jönsson har drillet de to spesielt på trening, men sier at rollefordelingen ikke er gitt.

- I dag klaffet det veldig godt for de to, men laget for øvrig også. De har blitt drillet mye i par. Men i andre banehalvdelen har også Bakenga jobbet. Jeg tar med ham også, understreker Jönsson.

Jönsson ser at det før de to siste kampene var forventet at Chibuike skulle være Pricas tilrettelegger.

— Det er helt riktig. Men det er viktig at det ikke bare blir slik at den ene skal være leverandør og den andre avslutter. Da blir det lettlest, sier Jönsson.

Rosenborg har slitt med å skape sjanser, men i kveld var det heller sjansesløseri på Lerkendal. Men det var mer et godt tegn da kampen resulterte i fire mål og en ny dimensjon.

Statistikksenter Eliteserien:

Se intervju med Jan Jönsson:

svp://98853?view=ap

Jan Jönsson Se intervju med tremålsscorer John Chibuike:

svp://98850?view=ap

John Chibuike

svp://98851?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk