Fotball

Europa-fiasko for Solbakken etter høydramatisk oppgjør

– Det er vanskelig å godta, sier FC København​-sjef Ståle Solbakken.

Ståle Solbakken og FC København fikk det uventet tøft mot FK Baumit Jablonec.
  • Fredrik Saltbones

FC København – Jablonec 2-3 (3-3 sammenlagt)

Det er trolig ingen som hadde trodd det på forhånd, men FC København røk ut av Europa League-kvalifiseringen mot tsjekkiske Jablonec.

Det danske storlaget, som ledes av norske Ståle Solbakken, hadde et glimrende utgangspunkt etter 1-0-seier på bortebane.

Les også

Slik gikk det med de norske i Europa

Men hjemme i Parken klarte FC København å rote bort de rundt 50 millioner kronene som et gruppespill i Europa League gir.

– Veldig, veldig kjedelig

– Vi er ute for første gang på 10 og det er vanskelig å godta. Vi har spilt jevne kamper i Europa tidligere og kommet oss videre, men det klarte vi ikke denne gangen. Og det er selvfølgelig veldig, veldig kjedelig, men sånn er det, sier en meget skuffet FCK-sjef Ståle Solbakken til dansk TV 3.

UTE: FC København røk ut av Europa League-kvalifiseringen etter 2-3-tap på hjemmebane mot Jablonec fra Tsjekkia.

Hjemmelaget fikk en grusom start. Allerede etter 14 minutter scoret Tomas Wagner for gjestene, og starten på den andre omgangen ble like elendig. Etter 52 minutter økte Ján Greguš til 2-0.Dermed var FCK i alvorlig trøbbel. Og det ble ikke bedre av at Benjamin Verbic fikk rødt kort få minutter senere. Nicolai Jørgensen reduserte riktignok for Solbakkens menn – en scoring som der og da ga FCK håp om videre avansement – men da Martin Pospisilvar satte ballen i mål for Jablonec ti minutter før slutt, trengte hjemmelaget plutselig to nye scoringer.

Meget dramatisk avslutning

Federico Santander ga FCK én scoring, og de siste minuttene kastet Solbakken alle mann i angrep, men danskene klarte ikke å utligne til 3-3 og dermed er FC København ute av Europa League-kvalifiseringen.

– Vi kommer dårlig ut første omgang og de får score, men vi kommer oss igjen etter hvert. Vi kjemper oss bra tilbake i kampen, men Jablonec scorer på de tre sjansene de har, sier høyreback Peter Ankersen til dansk TV 3. Nå blir det altså ikke noe spill i Europa denne sesongen for FC København, som de siste årene har vært i gruppespillet av Champions League flere ganger.

– Det føles ikke noe godt. Men vi får konsentrere oss om Superligaen nå, legger Ankersen til.

Les også

  1. Godset-fansen øynet håpet etter rødt kort. Så gikk det fullstendig galt.

  2. Sjekk den jubelen: Rosenborg lekte seg videre i Europaligaen

  3. Sleivtreff ble til drømmescoring da Odd gikk videre i Europa

Les mer om

  1. Europa League
  2. FC København
  3. Ståle Solbakken