Rodgers bekrefter: - Sterling ferdig i Liverpool

Liverpool-sjefen kom med avsløring på pressekonferanse i Thailand.

Liverpools meget talentfulle Raheem Sterling (20) forsvinner fra klubben.
  • Fredrik Saltbones

– Situasjonen erveldig enkel, sa Rodgers da han ble spurt om Raheem Sterling (20) på en pressekonferanse i forbindelse med Liverpools sesongoppkjøring i Thailand.

– Klubben har godtatt et bud fra en annen klubb, og Raheem skal nå gjennomføre en medisinsk test, fortsatte han.

– For tiden handler dette bare om spillerne som er med på reisen. Jeg snakket lenge med Raheem i går (søndag). Det er ingen problemer (mellom oss). De to klubbene er enig om en avtale, og han reiser videre.

UPOPULÆR: Raheem Sterling har gjort seg upopulær blant Liverpool-fansen etter at han gjorde det klart at han ønsket seg bort.

Dermed er sommerens kanskje største overgangssaga i ferd med å avsluttes.I går skrev både BBC og Sky Sports at Liverpool og Manchester City er enige om en overgangssum på 49 millioner pund (cirka 600 millioner kroner) for den talentfulle kantspilleren.

Blir trolig en av historiens dyreste spillere

600-millionersprislappen gjør Sterling til tidenes nest dyreste britiske spiller, kun slått av Gareth Bale (85,3 mill. pund fra Tottenham til Real Madrid), og det er den 12. største overgangen i fotballhistorien.

Tidligere i år skal Sterling ha avslått et kontraktstilbud på 100.000 pund i uken (cirka 1,25 mill. kroner) fra Liverpool, og forholdet mellom spilleren og klubben skal ifølge flere engelske aviser ha vært på frysepunktet. Det avviser riktig nok Brendan Rodgers.

– Forholdet mellom Raheem og meg har alltid vært sterkt og bra, og det forble tilfellet helt frem til vi dro (på turné). Det er ingen problemer der, sier Liverpool-sjefen.

Tidligere Liverpool-stopperog nåværende Sky Sports-ekspert Jamie Carragher mener Sterling-salget er bra business for Liverpool.

Rodgers vil styrke stallen ytterligere

TIL ANFIELD: Roberto Firmino (til venstre) er klar for Liverpool. Her for Brasil mot Chile i mars.

– Det er ingen tvil om at 49 millioner pund er en bra avtale for Liverpool. Det er en fantastisk overgangssum, og eierne har vist stor styrke, sier Carragher til Sky Sports.Liverpool har hentet en rekke spillere i sommer. Roberto Firmino, James Milner, Nathaniel Clyne og Danny Ings er blant spillerne klubben har hentet.

– Det var viktig å bedre og styrke stallen foran neste sesong. Vi er veldig glad for spillerne vi har hentet, sier Rodgers.

Det er ventet at pengene fra Sterling-salget vil brukes på en målscorer. Rodgers ville si minst mulig om ytterligere forsterkninger.

– Jeg ønsker virkelig ikke å snakke for mye om dette på en pressekonferanse. Jeg brukte mye av forrige sesong på å snakke om overganger. Og jeg har ingen ønsker om å gjenta det. Alt vi gjør på den fronten vil skje bak lukkede dører. Når en spiller skriver under, vil dere (pressen) være de første som får vite det, sa Rodgers.