Fotball

Alle Rosenborgs nysigneringer klare for Europa-spill

Gode nyheter for RBK.

FÅR MER BREDDE: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen får med seg nyervervelsene i neste runde i europaligaen.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Yann-Erik de Lanlay, Johan Lædre Bjørdal og Magnus Stamnestrø ble offisielt spilleklare for Rosenborg 22. juli, men ingen av dem var registrert til Europaligaen og var derfor utilgjengelige mot KR Reykjavik på torsdag.

Les også

Vilhjálmsson klar for Rosenborg: - Stolt av å spille for Nordens største klubb

Allerede kommende torsdag er det ny runde i kvalifiseringen borte mot Debrecen og da kan alle nysigneringene sette seg på flyet til Ungarn og få sin første smak på Europa-fotball sammen med Rosenborg.

KLAR: Johan Lædre Bjørdal satt på tribunen da Rosenborg kun hadde fire forsvarsspillere i troppen mot KR Reykjavik. Mot Debrecen på torsdag kan han være i aksjon for sin nye klubb.

— Alle tre er registrert til neste runde. Vi har sendt inn en ny liste over spillere, sa trener Kåre Ingebrigtsen fredag.UEFA tillater klubbene å registrere så mange nye spillere de vil innen en tidsfrist etter hver runde. Fristen for registrering før Debrecen-kampene gikk ut ved midnatt fredag.

Vilhjálmsson også klar

OGSÅ TIL RBK: Matthías Vilhjálmsson avsluttet Start-karrieren med tap mot Viking fredag kveld.

Matthias Vilhjálmsson er også klar for Europa-spill, selv om han ble klar etter at tidsfristen gikk ut. UEFAs regler sier at klubbene kan registrere én ny spiller etter at tidsfristen har gått ut.Den restplassen brukes på Vilhjálmsson, som dermed kan få sin Rosenborg-debut mot nettopp Debrecen.

Les også

Dette er Rosenborgs neste Europa-motstander

Gir kvalitet og bredde

Det er gode nyheter for Rosenborg, som blant annet ikke hadde en eneste forsvarsspiller på benken i 3-0-seieren mot KR Reykjavik.

— Det er viktig å få dem inn i troppen og de gir både mer kvalitet og større bredde. De gir nytt blod og løfter nivået, sier Ingebrigtsen, som også skryter av troppen han har hatt så langt i sesongen:

— De har gjort en fantastisk jobb. Vi var usikre på hvordan vi skulle klare oss frem til dette vinduet, men nå er vi fortsatt med i alle turneringer.

Les også

- Kåre har fått til det gamle RBK

Motstanderen scoret ni

Rosenborg-treneren konsentrerer seg nå om søndagens bortekamp mot Sandefjord, men har så vidt snakket med Trond Henriksen som var på torsdagens kamp mellom Debrecen og Skonto Riga. Debrecen vant med de utrolige sifrene 9-2 på hjemmebane og gikk videre med 11-4 sammenlagt.

— De er gode offensivt og ikke fullt så gode defensivt. Over to kamper slipper de inn fire mål mot et lag de scorer ni mot. Det er i hvert fall helt sikkert at vi ikke slipper inn ni mot dem, sier Bruttern.

Les også

  1. Selnæs har tilbrakt fem timer på behandlingsbordet etter KR-kampen

  2. Tønne blir ikke Rosenborg-spiller

Les mer om

  1. Europa League
  2. Debrecen FC
  3. Rosenborg BK
  4. Matthias Vilhjalmsson
  5. Magnus Stamnestrø
  6. Yann-Erik De Lanlay
  7. Johan Lædre Bjørdal