Fotball

Voldsomt sjansesløseri da Chelsea avga poeng

Southampton greide uavgjort på Stamford Bridge.

OPPGITT: Chelseas John Terry, Loïc Rémy, Branislav Ivanovic og Gary Cahill fortviler over forspilte muligheter mot Southampton.

CHELSEA — SOUTHAMPTON 1-1

Dermed klarte ikke Chelsea fullt ut å utnytte Manchester Citys overraskende bortetap for Burnley lørdag. Med en kamp mindre spilt har blåtrøyene fra London en luke på seks poeng, og manager José Mourinho oppsummerte helgen som positiv.

– I går hadde vi fem poeng mer enn toeren, nå har vi seks poeng mer og en kamp i bakhånd. Det gjør at situasjonen vår er bedre. Det er positivt, ikke negativt, sa han.

– Vi innledet kampen med kontroll, men mistet den litt mot slutten av første omgang. Etter pause var vi uheldige som ikke avgjorde.

Søndagens kamp på Stamford Bridge manglet ikke sjanser. Der Southampton kjørte på og var meget gode i første omgang, var det Chelsea som bombarderte motstanderens mål etter pause.

På overtid så manager José Mourinho fortvilet at guttene hans rotet bort en gyllen trippelsjanse.

Straffe

– Det er alltid vanskelig å få et godt resultat mot Chelsea. Man trenger en god keeper og litt flaks, og vi hadde begge deler i dag, sa Southampton-manager Ronald Koeman.

Chelsea fikk en flott start og tok ledelsen etter bare elleve minutter. Diego Costa headet enkelt inn sitt 18. seriemål på et innlegg fra Branislav Ivanovic. Målet kom da vertene satte fart etter en Southampton-corner.

Men gjestene fra sørkysten brukte ikke lang tid på å slå tilbake. For åtte minutter senere utlignet Dusan Tadic på en omdiskutert straffe. Dommer Mike Dean pekte på ellevemeteren da Nemanja Matic tilsynelatende felte Sadio Mané.

TV-bildene viste at Matic var på ballen, men det var vanskelig å se om han var borti spilleren først.

– Dommeren gjorde rett, hevdet iallfall Koeman.

Trykk

Etter utligningen var det kun en dyktig Thibaut Courtois som stoppet Southampton fra å ta ledelsen i London. Målvakten tok også et vanskelig frispark fra Toby Alderweireld like etter sidebytte.

– Vi satte inn Ramires, og han stoppet kontringene. Vi skapte masse sjanser i annen omgang og var uheldige som ikke scoret, sa Mourinho.

Hjemmelaget skapte en rekke sjanser som burde gitt et vinnermål. Etter 73 minutter headet Oscar først rett på Fraser Forster, mens Eden Hazard gjorde det samme da han banket til på returballen.

I midtuken røk Chelsea ut av mesterligaen på skuffende vis. Hjemme mot Paris Saint-Germain rotet laget bort ledelsen to ganger og forsvant ut på bortemålsregelen. Mourinhos menn har dermed kun Premier League å konsentrere seg om, og det skal mye til for at de gir slipp på tabelltoppen. (©NTB)

Les også

  1. Sjokktap for gulljagende City

  2. Ronny Deila vil lokke Steven Gerrard til Celtic

  3. Rogne klar for svensk klubb

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Southampton FC