Martin Ødegaard utelatt fra Høgmos landslagstropp

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo (56) har tatt ut 24 spillere til kampene mot Tyskland og Hviterussland.

Ødegaard

ULLEVAAL: Men landslagssjefen har ikke funnet plass til Rennes-aktuelle Martin Ødegaard. I stedet skal 17-åringen spille U21-landslagskamper mot Bosnia-Hercegovina og England.

– Vi har tatt ut en tropp myntet på Tyskland, og Martin Ødegaard kommer til å spille to kamper med U21-landslaget og får nyttig kamptrening der, sier Høgmo da han blir spurt om han kan begrunne det valget.

– Martin er en spiller som jeg har veldig stor tro på, det tror jeg alle vet. Det blir spennende å se hvor han ender opp, men i dette uttaket har vi valgt å la ham spille for U21-landslaget, sier landslagssjefen.

Norges A-landslag skal møte Hviterussland til privatlandskamp 31. august før den viktigte VM-kvalikkampen mot Tyskland på Ullevaal 4. september.

Landslagssjefen ville ikke si når han ga Ødegaard den endelige beskjeden om at han ikke ville være i troppen, annet enn at de har hatt en tett dialog. I den dialogen har de også snakket om klubbfremtiden til Ødegaard. Han er etter alle solemerker snart klar for franske Rennes.

— Jeg tror det kan være et godt valg, om han ender opp der. Jeg har ikke lyst til å spekulere for mye i det før det er avgjort. Det viktigste for han er å spille A-lagsfotball nå. Han hadde en god hverdag den perioden han var i Real Madrid Castilla, men jeg tror han vil vokse veldig på å få spille A-lagsfotball, sier Høgmo.

RBK-back Jørgen Skjelvik (t.h) er tatt ut av landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Samuelsen og Skjelvik medSelv om Ødegaard ikke er med i troppen, har Høgmo funnet plass til et par små overraskelser. Martin Samuelsen, som den siste tiden har spilt for reservelaget til West Ham, er tatt ut.

Det samme er RBKs "potet" Jørgen Skjelvik som i Trondheim har bekledd rollen venstreback, midtstopper og kant.

– I Rosenborg kan de bruke ham i flere roller, men av oss er han tatt ut som venstreback primært, sier Høgmo.

– Martin Samuelsen har en veldig spisskompetanse som dribler og kontringsspiller, som kan komme til anvendelse mot Tyskland, sier Høgmo om hvorfor han valgte Ødegaards navnebror foran Ødegaard selv.

I uttaket fant han også plass til Berisha-brødrene Valon og Veton. De spilte godt i de tre kampene i vår, men har også vært aktuelle for foreldrenes hjemland Kosovo.

— De er veldig motiverte for å spille for Norge, sier han.

Høgmo setter naturligvis også pris på at spillere som Adama Diomande, Joshua King og Håvard Nordtveit har fått mye spilletid i Premier League-starten.

Han tok kontakt med tidligere Hull-manager Steve Bruce for å tipse om at Diomande er et godt alternativ på venstrekanten i 4-3-3. Det er også der Diomande har fått spille i England.

PS! U21-landslaget skal spille mot Bosnia-Hercegovina 2. september og England 6. september.

A-landslagstroppen:

Keepere:

Sten Grytebust, Rune Almenning Jarstein, Ørjan Nyland

Utespillere:

Haitam Aleesami, Jo Inge Berget, Valon Berisha, Veton Berisha, Adama Diomande, Vegard Forren, Pål André Helland, Markus Henriksen, Even Hovland, Stefan Johansen, Joshua King, Martin Linnes, Håvard Nordtveit, Martin Samuelsen, Ole Selnæs, Per Ciljan Skjelbred, Jørgen Skjelvik, Stefan Strandberg, Jonas Svensson, Alexander Søderlund, Alexander Tettey.

U21-troppen:

Keepere: Sondre Løvseth Rossbach, Mathias Dyngeland.

Utespillere: Kristoffer Haraldseid, Thomas Grøgaard, Jonas Grønner, Ulrik Yttergård Jenssen, Sander Berge, Anders Trondsen, Fredrik Aursnes, Iver Fossum, Mohamed Elyounoussi, Petter Strand, Ghayas Zahid, Mats Møller Dæhli, Martin Ødegaard, Birger Solberg Meling, Morten Thorsby, Alexander Sørloth.