Rosenborg herjet med Viking

Trønderne vant 4-1 og inntok tabelltoppen i eliteserien.

VIKING — ROSENBORG 1-4

STAVANGER (aftenbladet.no): I duskregn og med glisne tribuner klarte verken Viking eller Rosenborg å ta tak i kampen direkte. Feilpasningene var mange, spesielt fra Viking side det første kvarteret.

Rosenborg tok etter hvert over initiativet og spilte seg nærmere og nærmere inn mot Vikings 16-meter. Etter 17 minutter kom den første store sjansen.

Tobias Mikkelsen fikk ballen på 18-19 meter og ladet godfoten. Ballen traff stolpen til høyre for Viking-keeper Iven Austbø.

Viking kom til en halvveis sjanse etter 21 minutter. Et frispark fra Magne Hoseth ble stusset videre på hodet av Vidar Nisja. Ballen strøk en meter utenfor buret til André Hansen.

Feilpasninger

Før oppgjøret hadde Viking-trener Kjell Jonevret hatt fokus på alle feilpasningene de presterte mot Stabæk på egen halvdel. Det så ikke ut til at oppstrammingen hadde hjulpet nevneverdig.

Viking fortsatt med de hasardiøse valgene mot RBK. Etter 24 minutter var det Vidar Nisja som forsøkte en meget risikabel variant med utsiden av foten – inne i Vikings egen 16-meter. Sekunder etterpå fyrte Jonas Svensson av mot Iven Austbø, men keeperen reddet skuddet langs bakken greit.

Midtveis i 1. omgang byttet Yann-Erik de Lanlay og Zymer Bytyqi plass. De Lanlay gikk ut på venstrekanten mens Bytyqi tok plass motsatt, slik det har vært så langt i sesongen.

1-0 til RBK

Men det var sentralt på midten RBK hadde størst overtak. Vikings Vidar Nisja og Mange Hoseth ble tynn karsk mot trioen hos de rødkledde.

På mange måter virket det bare som et tidsspørsmål før scoringen kom. Og etter 32 minutter satt den for trønderne.

STOR DAG: RBK knuste Viking i Stavanger. Her feires en ny Søderlund-scoring.

En corner fra Mike Jensen ble slått bak i feltet. Stefan Strandberg steg til værs og nikket ballen i tverrliggeren. Returen satte en helt umarkert Alexander Søderlund enkelt i mål.En helt fortjent ledelse etter spill og sjanser på det tidspunktet.

For Vikings del ble det mye på kryss og tvers. Selv om det noen ganger kunne se ålreit ut, var det ikke ofte effektiv fotball i lengderetningen. RBK-spillernes lojale press sørget også for at løsningen som regel ble en støttepasning for de mørkeblå.

Omgangen ebbet ut med 1-0 til RBK. Trønderne skapte to store sjanser i omgangen, mens Viking ikke maktet å skape noe annet en tilløp til det som kunne blitt en sjanse. Det var ingenting som minnet om 4-2-seieren til Viking over samme motstander 22. mars i oppkjøringen.

Tidlig 2-0

2. omgang startet på verste vis for Viking. RBK kom på en kjapp overgang langs høyresiden i det 47. minutt. Tobias Mikkelsen fikk vandre som han ville inn i Vikings 16-meter.

I det Karol Mets fant ut at han skulle takle, skjøt Mikkelsen kontrollert til høyre for Iven Austbø. 2-0 til bortelaget var en kalddusj for de rundt 6000-7000 tilskuerne som var til stede.

Viking fortsatte med sine upressede feilpasninger. Nivået var til tider så lavt at det kunne virke som om selvtilliten var fullstendig borte.

Etter 55 minutter spilte Viking seg fram til lagets første sjanse. Kristoffer Haugen jobbet iherdig og vant ballen høyt oppe på RBKs banehalvdel. Han leverte videre til Zymer Bytyqi på kanten av 16-meteren.

18-åringen dro seg fint fri, men skuddet med venstrefoten strøk like utenfor stolpen.

Like etterpå var Søderlund frampå for Rosenborg. Vikings forsvar var ikke til stede, men haugesunderens skudd ble fint reddet av en utrusende Iven Austbø.

Mikkelsen lekte seg

De neste minuttene av kampen brukte Tobias Mikkelsen til å herje med Karol Mets. To ganger danset dansken rundt estlenderen. Farligst var det da innlegget til slutt havnet hos Fredrik Midtsjø. Skuddet passerte bare et par centimeter utenfor stolpen.

Etter 63 minutter gikk Yann-Erik de Lanlay ut, Samuel Adegbenro kom inn. Også Jon Dadi Bödvarsson ble tatt av, han ble erstattet av Suleiman Abdullahi.

Byttene satte litt fart i Viking. Samuel Adegbenro vandret forbi et par RBK-spillere før han sentret til Magne Hoseth. Han sendte en fin stikker igjennom til Veton Berisha, men skuddet fra 14 meter gikk over mål.

20 minutter før slutt ble Magne Hoseth tatt av banen, Anthony J. Soares fikk dermed sin debut. Joackim Jørgensen ble samtidig flyttet opp til midtbanen.

Kontant heading

Kvarteret før slutt våknet endelig både Viking og hjemmefansen. Samuel Adegbenro la ut til Kristoffer Haugen, han la presist inn foran mål. Der steg nykommeren Suleiman Abdullahi til værs og nikket inn reduseringen – 18-åringens første mål for Viking.

Håpet om poeng varte imidlertid ikke lenge. Tobias Mikkelsen utnyttet nok en gang at Kristoffer Haugen hadde vært høyt i banen. Dansken passerte Mets og la inn foran mål.

Der sto Viking-spillerne og kikket på hva som skjedde – mens Liam Henderson, som bare hadde vært på banen i to minutter, satte ballen i mål til 3-1. Den utlånte Celtic-spilleren var ikke ferdig med den scoringen. Fire minutter før slutt utnyttet RBK en feilpasning på tvers av midtbanen fra Samuel Adegbenro. Det endte med at Henderson enkelt satte inn 4-1. Viking solgte bare 8769 billetter til kampen mot Rosenborg. Ingen opptur der heller, altså.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk