Rekdal: - Ønsker å hente tre spillere til

Vålerenga og trener Kjetil Rekdal henter ny islandsk angriper. Og det er mer på vei.

Kjetil Rekdal beskriver Elías Már Ómarsson som et stort talent.

Ti dager etter at Vålerenga solgte Vidar Örn Kjartansson til kinesisk fotball for 20 millioner kroner, er spissen Elías Már Ómarsson (20) på vei til Oslo-klubben.

Kun medisinsk test og signering av den personlige kontrakten gjenstår.

— Elías er ingen spiss. Dette er en spiller som kan bekle flere posisjoner bak spissen. Han kan spille både høyre- og venstreving. Det er en spennende spiller som trente med oss i fjor høst. Han har bra fart, det er en god dribler, og han passer fint inn. Han kan fort ta en plass på Vålerenga-laget. Men han må få tid og samtidig ta noen steg, sier VIF-treneren til Aftenposten.

Ingen Kjartansson-erstatter

Rekdal presiserer at han ikke regner Ómarsson som en erstatter for fjorårets toppscorer i eliteserien.

Elías Már Ómarsson blir VIF-spiller så snart han består den medisinske testen.

– I Elías får vi en angrepsspiller som er et stort talent. Han er ikke en erstatter for Vidar, men kommer forhåpentlig til å sette sitt preg på ligaen og bli en viktig spiller for oss etter hvert, sier Rekdal til VIFsnettsted.Vålerenga har fulgt den 20-årige islendingen en stund og er enig med klubben hans, Keflavik, om en overgangssum.

Og det er flere nyheter i vente for Vålerenga-fansen. For Rekdal sier til Aftenposten at han ønsker seg tre nye spillere inn, i tillegg til Elías Már Ómarsson.

— Vi trenger en spiss som er et klart førstevalg. Så ønsker jeg med en sentral midtbanespiller, samt en angrepsspiller som kan bekle flere posisjoner. Får vi på plass dette får vi en bredere dekning og økt konkurranse. I forsvaret er vi ferdige. Der vil Kjetil Wæhler og Jonatan Tollås sette sitt preg og bidra til økt konkurranse, sier Rekdal.

Ønsker ny spiss til La Manga

Men selv om 20 millioner blir pumpet inn i VIF-systemet etter salget av Örn Kjartansson, blir det ingen kjøpefest på Valle.

— Vi må se hva vi har å rutte med og forholde oss til det. Vi har gjort en god jobb med å sondere terrenget. Noen blir for dyre, andre er ikke gode nok. Så får vi se hva som skjer. Vi reiser til la Manga om ti dager, og det hadde vært kjekt å ha på plass det meste innen den tid, sier Rekdal, som ikke vil si noen dato for når alt må være på plass.

— Hvor leter dere?

— Vi leter over alt, egentlig. Vi har god kontroll på mulige kandidater, og når det gjelder pris og lønn. Det er viktig å hente spillere som ikke nødvendigvis trenger så lang tid på å tilpasse seg. Vidar fikk januar, februar og mars til å spille seg inn. Det ga god effekt, sier VIF-treneren.

Han ser på det som lite sannsynlig at det er mulig å hente en spiss som kan dunke inn 25 mål som Örn Kjartansson gjorde sist sesong.

— 25 mål får vi neppe. Men vi håper å finne en som kan gjøre 15 mål. Samtidig må vi jobbe med å utvikle laget. Det er flere spillere her som nå skal inn i sin andre sesong i Tippeligaen, og som vil utvikle seg videre.

Braaten fortsatt VIF-aktuell

Daniel Braaten har trent med Vålerenga i januar. Den tidligere landslagsspilleren ønsker seg utenlands. Men hvis det ikke blir noe nytt utenlandsopphold på 32-åringen, kan han bli å se i VIF-drakten.

For rapportene fra Vallhall er gode.

— Han har vært tydelig på at han ønsker seg til utlandet, det er hans førsteprioritet. Men han har trent med oss denne måneden, han ser ut til å trives hos oss, og han har hengt bra med og respondert bra på treningen. Men vi får se. Jeg er veldig avslappet til dette. Jeg har latt ham få trene med oss, så får vi se hvordan det der ender.

— Hvis han ikke havner i utlandet, hva da?

— Da vil han være aktuell. Men det kan hende vi får flere konkurrenter da. Det kan få noe å si for lønn og slike ting. Vi kan ikke konkurrere på lønn. Vi har våre rammer vi må forholde oss til, sier Rekdal.

Lørdag spiller Vålerenga sesongens første treningskamp. Kongsvinger er motstander i Kongsvingerhallen. Avspark er klokken 15.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk