Nedturen fortsetter for Arna-Bjørnar

For første gang på 22 år tapte Arna-Bjørnar hjemme mot Vålerenga i Toppserien.

SKUFFET: Lisa Naalsund tente håp om poengdeling da hun reduserte med en klassescoring etter 60 minutter, men til ingen nytte.
  • John Inge Seljehaug

ARNA IDRETTSPARK (bt.no): – Dette var skikkelig surt. Vi føler vi er et bedre lag enn dem, men Vålerenga scoret flest mål, og det er slik man vinner fotballkamper. Det er utrolig skuffende, sier Amalie Eikeland.

Arna-Bjørnar har ikke tapt en fotballkamp hjemme mot Vålerenga siden 1993 i Toppserien. Søndag hadde bergenserne flest målsjanser, mest ballinnehav og vant cornerstatistikken, likevel tapte de 3-4. En alvorlig reality-check for laget som har tatt tre bronsemedaljer på rad.

– Vi har fått en elendig start og dette er for dårlig. Vi scoret tre mål og det skal være nok til å vinne kampen, men vi slipper inn for lette mål. Nå må vi bare se fremover og jobbe beinhardt for å ta lærdom av dette, sier Eikeland.

– Vi dominerte kampen

Arna-Bjørnar så ut til å ha full kontroll i første omgang. Det var hjemmelaget som hadde ballen, og det var også de som spilte seg til målsjansene. Men i stedet for etterlengtet jubel på Arna Idrettspark, var det et effektivt Vålerenga som scoret på nesten sin første målsjanse etter 45 minutter.

Vondt ble også til verre tre minutter etter hvilen, da Stenvik klarerte et innlegg i eget mål da hun skulle hindre Anne Lise Olsen å sette sitt andre mål for dagen.

– Jeg synes vi var det beste laget i 90 minutter, så det er en bipolar følelse å stå her når vi har dominert kampbildet så til de grader. Det verste jeg vet i verden å tape, så det er klart jeg er preget, sier trener Bjarne Hagen, som lenge hadde troen i behold.

Naalsund med perlescoring

Lisa Naalsund reduserte etter et nydelig soloraid etter 60 minutter da hun limte ballen i utagbart i krysset. Bare tre minutter senere var det utlignet super-innbytter Tina Algrøy etter å bare ha vært på banen i drøye fem minutter.

Men så raknet det. Etter 75 minutter scoret Anne Line Olsen sitt andre mål for dagen, før Johanne Fridlund fikk kjempet en frispark-retur i mål med drøye ti minutter å spille. Akkurat det er Lisa Naalsund forbannet over.

– Vi fortjente mye bedre enn null poeng i denne kampen. At vi slapp inn to mål etter at vi hentet oss inn igjen er utrolig skuffende og irriterende, forteller Naalsund.

Les også

Nordlie serverte pizza til sitt nye kvinnelag: - Aldri fått så mye kjeft