Fotball

Sandnes Ulf vant - men det var bare så vidt

Ledet 2–0 før bunnlaget Tromdsalen tok fullstendig over.

Fredrik Refvem
  • Stig Nilssen

Sandnes stadion: Mot svakt plasserte Tromsdalen var bare tre poeng godt nok for Sandnes Ulf - de lyseblå som også skulle slå tilbake etter 2–5-tapet for Viking 16. mai. I tillegg var det viktig å vinne for å henge med Aalesund og Viking i toppen av tabellen.

Og det startet på vakreste vis i det flotte sommerværet. Allerede etter fem minutter vartet de opp med et fint angrep. Erixon Danso serverte på flott vis, Vegard Erlien mottok ballen på rundt 25 meter og banket til. Ballen suste inn nede ved stolperoten til 1–0.

Les også

Sandnes Ulf-treneren: – Dette smerter i hele meg

Danso lekte seg

Tromsdalen lå nest sist på tabellen med sine seks poeng før kampen, og måtte fram i banen etter baklengsmålet. De hadde solid medvind, men de fotrappe spillerne maktet aldri å sette et skikkelig trykk på Sandnes Ulf.

Kvaliteten i hjemmelaget var synlig i perioder, men Sandnes Ulf-spillerne sleit med presisjonen i det de foretok seg på siste tredjedel av banen. I tillegg ble kampen oppstykket med mange frispark og offside. Alt i alt var det nok ingen omgang som vil bli husket lenge.

Sandnes Ulf tok tidlig kontroll i 2. omgang. Erixon Danso, som serverte i forkant av ledermålet, gjorde alt på egenhånd etter 57 minutter.

Tromsdalen yppet seg

Han rykket forbi Tromdsalens venstreback og plasserte ballen iskaldt inn i det lengste hjørnet til 2–0.

Det virket som om hjemmelaget trodde alt var i orden der og da, men det var det ikke - på ingen måte. De lyseblå virket halvdaffe både i presspill og markeringene. Tromsdalen fikk lillefingeren da de fortjent reduserte til 1–2 etter 71 minutter.

De siste 20 minuttene presset bunnlaget skikkelig på for å utlikne, de hadde faktisk flere gode sjanser til å klare det. Men Sandnes Ulf red seieren i land og henger så absolutt med i toppkampen.

Kampfakta

Sandnes Ulf - Tromsdalen 2–1 (1–0)

Sandnes stadion, 1392 solgte billetter

Mål: 1–0 Vegard Erlien (6), 2–0 Erixon Danso (56), 2–1 Andreas Jenssen (71)

Sjanser: 3–4

Cornere: 0–5

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord FK

Sandnes Ulf (4–4–2): Arnold Origi - Herman Kleppa, Akinsola Akinyemi, Tapio Heikkilä, Ari Mor Jonsson - Axel Kryger, Niels Vorthoren, Erixon Danso (Vegard Aasen fra 82), Vegard Erlien - Kachi og Kent Håvard Eriksen (Remi Johansen fra 70).

Tromsdalen (4–4–2): Marius Berntzen - Anders Jenssen, Tobias Nygård Vibe, Håvard Lysvoll, Jo Nymo Matland - Lars-Gunnar Johnsen, Anders Karlsen, Mathias Abelsen, Mehdi Dioury (Kjæve fra 59) - Tor Martin Mienna (Løvland inn fra 59), Vegard Lysvoll.

Les mer om

  1. Sandnes Ulf