Fotball

Kanari-fansen beklager: – Vi ønsker ingen supportere noe vondt

Varsler opprydding etter søndagens hendelse.

Slik så det omstridte banneret ut. Foto: Gjert Moldestad

 • Sindre Trygsland

Brann - Lillestrøm 1–1

Fotballen kom i andre rekke under søndagens seriekamp på Brann Stadion, som endte 1–1. Det som vakte stor oppmerksomhet – og kraftige reaksjoner – var et banner LSK-supportere ble avbildet med, som hadde teksten «Mind the gap». Begrepet er velkjent på T-banen i inn- og utland.

Banneret tolkes av de fleste som et stikk til Brann-supporteren som var i en ulykke på T-banestasjonen Nationaltheatret i Oslo i august. Supporteren måtte amputere en fot.

 • Les mer om saken her: LSK-supporternes banner spilte på T-baneulykken og fikk Brann Stadion til å koke

Klubben tok avstand

Banneret førte til sterke reaksjoner i Brann-leiren.

– Klubber kan stå på hver sin side i fotballkamper, men når det skjer ulykker står man ofte sammen. Det er lett å se hva de henviser til, og det får stå for deres regning. Jeg tror folk tenker at det er unødvendig, sa Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, til BT.

Lillestrøm gikk ut på Twitter i sluttminuttene av kampen og poengterer at klubben tar avstand fra budskapet.

– Bare for å gjøre det helt klart: Lillestrøm Sportsklubb ønsker Brann-supporteren som ble skadd på Nationaltheatret stasjon alt godt, skriver LSK.

Lederen i supporterklubben Kanari-fansen gikk ut i flere medier og avviste koblingen mellom banneret og ulykken i Oslo, men i en uttalelse på egen Facebook-side natt til mandag legger Kanari-fansen seg flat.

Budskapet på banneret kan på ingen måte tolkes som noe annet enn et totalt smakløst forsøk på å gjøre en sak ut av en tragisk ulykke som rammet en ung Brann-supporter tidligere denne sesongen. På banen og tribunen er vi konkurrenter, men utenfor er vi forent av vår kjærlighet for fotball. Vi ønsker ingen supportere noe vondt, uavhengig av hvilken klubb de måtte ha kjærlighet til, skriver Kanarifansen blant annet.

De poengterer videre at de tar «fullstendig avstand fra budskapet på banneret». De oppfordrer de som står bak banneret til å bekalge, og melder at det skal ryddes internt som følge av episoden.

Kanari-Fansen tar avstand fra banneret som ble brukt på Brann Stadion søndag. Dette er et bilde fra en tidligere anledning, og har ingenting med gårsdagens episode å gjøre. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

«Totalt smakløst»

«Kveldens fotballkamp på Brann Stadion ble dessverre skjemmet av et skammelig banner som ingen oppegående Kanari-Fans ønsker å være bekjent av. Budskapet på banneret kan på ingen måte tolkes som noe annet enn et totalt smakløst forsøk på å gjøre en sak ut av en tragisk ulykke som rammet en ung Brannsupporter tidligere denne sesongen», heter det uttalelsen.

Klubben skriver også at «på banen og tribunen er vi konkurrenter, men utenfor er vi forent av vår kjærlighet for fotball».

Bergens Tidende har vært i kontakt med faren til den skadde supporteren. Faren sier at sønnen hever seg over det og ikke vil kommentere saken.

Les mer om

 1. SK Brann
 2. Lillestrøm SK

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  To trekker seg etter banner-skandale i Bergen: - En hodeløs markering

 2. FOTBALL
  Publisert:

  LSK-supporternes banner spilte på T-baneulykken og fikk Brann Stadion til å koke: – Flaut!

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Hvor går grensen for fotballsupporteres ytringsfrihet?

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Banneret på Brann Stadion vakte avsky. Nå roses LSK-fansen for denne gesten.

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Brann-lederen reagerer på at politiet og Vålerenga ikke fjernet banneret

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Knudtzon buet ut da han hyllet kompisen i Lillestrøm: – Det blir for dumt