Fotball

Ferdig i Fløya: – Hadde ikke motivasjon

Morten Mathisen (23) er ferdig i klubben med umiddelbar virkning.

FERDIG: Morten Mathisen spiller ikke lengre i Fløya.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Mathisen var ikke i lagoppstillingen da Fløya i dag tok en uhyre viktig 3–1-seier borte mot Sortland i 3.-divisjon. Nå viser det seg at innhoppet borte i 1–0-seieren borte mot Alta 2 sist helg, ble hans siste for klubben.

– Vi har hatt en runde med han. Han har kjent på at han ikke lengre har motivasjonen du skal, bør og trenger å ha for å spille for Fløya. Vi har hatt en god dialog og kommet fram til at vi da kommer til å bruke andre spillere. Dermed har vi avsluttet forholdet med han, sier David Lundblad til iTromsø.

– Så Morten Mathisen er helt ferdig i Fløya?

– Ja, pr. nå er han det.

Avviser dramatikk

Målmaskinen står registrert med 69 nettkjenninger på 96 opptredener for grønntrøyene og sluttet på åtte mål på 23 kamper i år.

– Det er ingen større dramatikk bak dette. Han trengte et avbrekk og vi har en felles forståelse bak avgjørelsen, hevder Lundbvlad.

Samtidig erkjenner Fløya-treneren at timingen ikke er god.

– Det er et kjedelig tidspunkt det har skjedd på. Vi er inne i en viktig fase av sesongen, sier Lundblad.

Fløya står nå med 28 poeng, og ligger nå tre poeng over Skjervøy, på den første direkte nedrykksplassen, med LSK 2 (27 poeng) og FuVO (25 poeng) på plassene imellom. De to har imidlertid en kamp mindre spilt.

Vant uten Mathisen

3–1-seieren mot Sortland viste at flere andre sto fram for grønntrøyene. Jørgen Rafaelsen, Erleng Vangdal og Gard Mikalsen Lohne scoret Fløyas mål i den viktige seieren.

– Det er utrolige artige kamper å spille viktige kamper, og ingenting er artigere enn å vinne de kampene. I tillegg gjorde vi en kjempeprestasjon og bygde videre på det som var bra mot Alta sist helg, og som nå var enda bedre. Vi vant fortjent og reiser tilbake til Tromsø med en meget god følelse, sier Lundblad,

iTromsø har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Mathisen, men ikke lyktes.

Les mer om

  1. IF Fløya