Fotball

Diego Costa nekter å returnere til Chelsea: - Jeg har bestemt meg for min neste klubb

Spansk-brasilianeren hevder konflikten med Chelsea-sjefen tvinger ham bort.

I HJEMLANDET: Diego Costa vil ikke dra tilbake til Chelsea og engelsk fotball.
  • Reidar Løfaldli

Diego Costa var ikke en del av Chelsea-laget som tapte 2–3 hjemme mot Burnley i Premier League-premieren. Den spanske landslagsspissen sitter hjemme i Brasil, landet han vokste opp i. 28-åringen ønsker ikke å returnere til London og engelsk fotball.

Costa hevder at manager Antonio Conte skal ha gitt beskjed etter forrige sesong om at han var uønsket i klubben.

– Han vil ikke ha meg der. Jeg venter på at Chelsea skal sette meg fri. Jeg ønsket ikke å dra. Jeg var fornøyd. Når manageren ikke ønsker deg, må du dra, sa Costa i et stort intervju med den britiske avisen Daily Mail.

Les også

Chelsea-stjerne langer ut mot egen klubb: – Jeg blir behandlet som en kriminell

Ifølge Sky Sports ønsker Chelsea å få Costa tilbake til England for å komme i kampform, men 28-åringen skal ikke være interessert i å trene med reservelaget. Han beskylder klubben for å behandle ham «som en kriminell».

IKKE PÅ TALEFOT: Diego Costa og Chelsea-manager Antonio Conte.

Vil ikke tilbake

Nå har Costa kommet med en uttalelse der han sier at han ikke vil reise tilbake til Chelsea. Han ønsker kun å spille for gamleklubben Atlético Madrid, skriver Sky Sports.

– Jeg har allerede bestemt meg for min destinasjon. Jeg må returnere til Atlético Madrid. Det virker som vi har nådd en blindgate, og Chelsea vil ikke la meg gå, heter det i Costas uttalelse.

28-åringen truet nylig med å bli værende i Brasil ut kontraktstiden framfor å komme tilbake til London. I et intervju med Daily Mail uttalte han at Chelsea behandlet ham som en «kriminell».

En eventuell overgang til Atlético kan først bli registrert i januar 2018. Den spanske hovedstadsklubben har for tiden en overgangsnekt hengende over seg.

Costa skal allerede ha blitt bøtelagt med to ukers lønn av Chelsea for ikke å returnere til sesongoppkjøringen. Han regner imidlertid med at uenighetene med Chelsea vil bli løst og at han til slutt kan returnere til Spania.

Hvis så ikke skulle skje, vurderer spissen å bli værende i Brasil ett år uten å spille fotball. Hans advokat skal også ha sagt at man vurderer å gå til rettslige skritt mot Chelsea.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Chelsea FC
  3. Diego da Silva Costa