Start henter stortalent fra tredjedivisjon

Adnan Hadzic presenteres under kampen mot Kongsvinger i kveld.

Adnan Hadzic (til høyre) blir presentert som ny Start-spiller søndag kveld. Her fra cupkampen mot Herman Stengel og Vålerenga tidligere i år.
  • Reidar Løfaldli

Adnan Hadzic har overbevist med godt spill for Ørn Horten i 3.-divisjon denne sesongen, og har vært svært ettertraktet hos klubber på et høyere nivå. Ifølge VG kjempet fem eliteserieklubber om 18-åringens underskrift tidligere i sommer.

Til tross for interessen fra høyeste nivå, har stortalentet valgt spill i Start og 1.-divisjon. Starts hjemmeside melder søndag formiddag at midtbanespilleren er enig med klubben om sine personlige betingelser. Han har skrevet under en kontrakt ut 2020.

- Jeg har valgt den klubben der jeg kan utvikle meg best mulig. Det sportslige tilbudet er veldig spennende og klubben har vist at de satser på unge spillere. Da jeg besøkte byen og klubben fikk jeg et meget godt inntrykk av det sportslige og omgivelsene. Jeg er overbevist om at Start er det rette valget, sier Adnan Hadzic til Starts hjemmeside.

Han presenteres for sitt nye publikum i forbindelse med søndagens kamp mot Kongsvinger.

Les også

Her er alle de største overgangene i de europeiske ligaene

Landslagsspiller

Hadzic har fått kamper for det norske G18-landslaget, senest under en internasjonal turnering i Portugal tidligere i sommer. Landslagssjef Pål Arne Johansen beskrev tidligere i sommer spilleren på denne måten til VG:

– Han fikk sine to første landskamper nå i mars der han gjorde gode prestasjoner. Jeg husker jeg sto og frøs på kunstgresset i Horten i februar, og tenkte med en gang at det var en spennende spiller. En fysisk robust, sterk midtbanespiller med en veldig fin venstrefot. Både i spillet sitt og i mentaliteten sin er Adnan en fin blanding av det balkanske og det norske.

– Er han god nok for Eliteserien allerede nå?

– Det er ingen tvil om at han er moden for å spille på et høyere nivå. Hvis han kommer til en klubb som vil satse på unge spillere, er han god nok for å spille litt i Eliteserien allerede i år. Han er ganske moden. Og gratulerer til Ørn Horten som igjen har fått frem en ung og spennende spiller, sa Johansen til VG.