Norge klar for G17-EM etter storseier: – Det betyr mye for norsk fotball

Det norske G17-landslaget i fotball tok seg til EM-sluttspillet med å slå vertene Hellas med 3–0 i den siste kvalifiseringskampen tirsdag. Norge vant gruppen.

Gunnar Halle er landslagstrener for G17-landslaget. Tirsdag tok laget seg videre til EM-sluttspillet i England i mai.

Kornelius Normann Hansen viste vei med å sende Norge i ledelsen tre minutter ut i annen omgang. Samme mann doblet ledelsen etter 57 minutter på pasning fra Leo Erik Jean Cornic.

Kristoffer Askildsen kom inn etter 57 minutter og takket for tilliten fra landslagstrener Gunnar Halle med å sette inn 3-0-målet på overtid.

For Norge holdt det med uavgjort for å komme videre som et av de sju beste toerlagene, men ettersom Tyskland tapte sin siste kamp for Skottland med 0-1, ble de norske guttene også gruppevinnere med sine sju poeng.

Les også

Spesielt én ting ved Ødegaard imponerte Drillo: – Han har tatt store steg

– Det var fantastisk gøy å klare det. Dette er et lag med stor L. De jobber knallhardt for hverandre og vil hverandre godt. Det har vi fått utbytte av denne uka, sa trener Gunnar Halle til fotball.no.

– A-landslaget har satt standarden med to veldig gode kamper den siste uka. Det inspirerer, tilføyde han.

Det er andre år på rad G17-landslaget kvalifiserer seg til EM-sluttspillet.

– Det er gøy at vi klarte det igjen og at vi får sjansen til å spille mot de aller beste. Det betyr mye for oss i og rundt laget, men også for norsk fotball. Det viser at vi gjør en god jobb både i klubber, kretser og på landslaget, sa Halle.

EM-sluttspillet går i England fra 4.–20. mai. Den 5. april trekkes gruppeoppsettet.