Fotball

Ejuke-show da Vålerenga herjet med Tromsø: – «Wow»

Chidera Ejuke storspilte og sto for kampens vakreste scoring da Vålerenga slo Tromsø 4-1 hjemme søndag. Også Bård Finne imponerte med mål og to assist.

 • NTB

Vålerenga – Tromsø 4–1

Ejuke vartet opp med en strålende soloprestasjon etter en time spilt. Etter en stikker fra Finne sendte han to Tromsø-spillere i pølseboden før han dro av keeperen og plasserte inn 3-0.

– Det er et «wow». Et av mine beste mål, sa Ejuke til Eurosport om egen scoring.

Finne hadde allerede viste glimt av klasse og headet inn ledelsen etter et innlegg fra Herolind Shala før kvarteret spilt. Under 20 minutter senere var det rollebytte da Finne slo inn til Shala. Norsk-kosovaren satte inn 2-0 via en Tromsø-forsvarer.

VIFs Johan Lædre Bjørdal tente et lite TIL-håp med et selvmål, men kvarteret før slutt fastsatte Shala resultatet til 4-1. Vålerenga hadde god kontroll på «Gutan» kampen gjennom og sikret sesongens andre hjemmeseier på to forsøk.

– Deres offensive spillere var praktfulle. Det var en tøff kveld der motstanderen rett og slett var best, sa Tromsø-trener Simo Valakari.

Les også

 1. Scoret selvmål mot gamleklubben: – Har ikke peiling på hva som skjer

 2. – Det er tøffe tider. Vi sliter i motvind, og klarer ikke å komme ut av det

Vålerengas Bård Finne jubler for scoring mot Tromsø søndag.

Vålerenga best

Vålerenga fikk det raskt som de ville da Shala sendte i vei et innlegg mot straffemerket etter tolv minutter. Der var Bård Finne, som tok et steg ut og headet kula over keeper i lengste hjørne.

Snaue halvtimen ut i kampen brøt Vålerenga et Tromsø-angrep langt inne på egen banehalvdel. Finne stormet langs venstrekanten, løftet blikket og slo inn til Herolind Shala langs bakken. Etter noen berøringer hamret han til med venstreslegga og traff Tromsø-kaptein Simen Wangberg. Ballen endret retning totalt og gikk i mål bak en utspilt Jacob Karlstrøm i TIL-buret.

Hjemmelaget var frampå enda et par ganger, men gikk til pause på stillingen 2-0.

Etter hvilen ropte bortelagets spillere på straffe for hands, men dommer Svein Oddvar Moen holdt fløyta i hånden. TV-reprisene viste tydelig at ballen gikk i et Vålerenga-lår.

Vålerengas Chidera Ejuke (t.h.) feirer etter sitt praktmål mot Tromsø søndag.

Praktscoring

Så var det duket for Ejuke-show. Finne vant ballen halvveis inne på egen banehalvdel og sendte Ejuke gjennom på løp. Nigerianeren fintet og ventet på to Tromsø-forsvarere, og med en skuddfinte var begge solgt. Alene med keeper fulgte han opp med en ny dragning før han plasserte inn 3-0 under Karlstrøm.

20 minutter før full tid var Tromsø inne i Vålerengas 16-meter. Lædre Bjørdal skulle klarere, men sleivet ballen i eget mål bak en sjanseløs Adam Larsen Kwarasey.

Like etterpå spilte Shala veggspill med Matthías Vilhjálmsson, før han dundret ballen i hjørnet til 4-1.

– Nok en god hjemmekamp. Vi rotet litt borte i Romsdal. Nå er vi tilbake på sporet. Det er deilig, sa Finne.

– Vi skal være såpass ærlige og si at 4-1 kanskje er litt mye med tanke på banespillet. I dag er vi mer effektive og det er viktig, sa VIF-trener Ronny Deila.

Hovedstadslaget har med det seks poeng på fire kamper og ligger på 5.-plass med en kamp mer spilt enn de fleste lagene. Med tre poeng på tre kamper, har Tromsø kun trønderlagene RBK og Ranheim under seg på tabellen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde22135454262844
2Bodø/Glimt21135344192544
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg21114643271637
5Lillestrøm2210573328535
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Vålerenga Fotball
 2. Tromsø IL
 3. Eliteserien
 4. Fotball
 5. Norsk fotball