Fotball

Sir Alex advarte Solskjær på det sterkeste: - Dømt til å bli et mareritt

Var overbevist om at Cardiff var en dårlig klubb for nordmannen.

Ole Gunnar Solskjær mottar en gave fra Alex Ferguson før en kamp mot Arsenal i 2010.
  • Odd Inge Aas
    Odd Inge Aas
    Journalist

Sir Alex Ferguson skaper naturlig nok mange overskrifter etter at hans nye bok er ute på markedet.

Wales Online kan blant annet melde at det kommer frem at Sir Alex advarte Ole Gunnar Solskjær mot å ta jobben som Cardiff-manager.

  • Sir Alex Ferguson avslører at David Moyes var sjettevalget som ny United-trener da Ferguson gav seg i 2013. Les saken og se Fergusons liste her.

Han var sikker på at oppholdet i klubben kom til å bli et mareritt for Solskjær, som fikk sin første trenererfaring da han ledet Manchester United-reservene mens Ferguson fortsatt var sjef.

Årsaken til den store skepsisen: Cardiffs omstridte eier, Vincent Tan.

  • Marouane Fellaini begynte å grine da David Moyes fikk sparken i United. Les historien her.

Sendte tekstmelding med råd

«Jeg leste i avisene at han var i sluttforhandlinger med Vincent Tan, Cardiff-eieren som akkurat hadde sparket Malky Mackay. Jeg tenkte med meg selv at ‘Selvfølgelig vurderer han ikke å ta jobben, det er dømt til å bli et mareritt’».

Ole Gunnar Solskjær ble en superinnbytter for Alex Ferguson. Her erstatter han svenske Henrik Larsson.

Skotten, som er den mest suksessrike manageren i britisk fotballhistorie, kontaktet derfor sin gamle mønsterelev for å forsikre seg om at Solskjær sørget for en vanntett kontrakt, blant annet for å sørge for at den eksentriske eieren ikke begynte å blande seg inn i det sportslige.«Jeg sendte en tekstmelding til Ole og ga ham noen velmente råd. Jeg sa at ‘I morgen er det tydeligste du vil være med eieren. Sørg for at du til den minste detalj som kan bety noe med måten du er manager på har ting skrevet i kontrakten’. Ni måneder senere skjedde det uunngåelige, og Tan bestemte seg for å hente en ny manager», skriver Ferguson i følge Wales Online.

Har fortsatt troen på Solskjær

Marerittet i den walisiske hovedstaden har imidlertid ikke fått Sir Alex til å betvile ferdighetene og talentet til sin høyt aktede målscorer og superinnbytter.

Allerede mens nordmøringen spilte på Old Trafford snakket Ferguson med store ord om fotballforståelsen til Solskjær.

«De gode nyhetene for Ole var at han hadde en vanntett kontrakt og at talentet hans kommer til å bli anerkjent av en mer takknemlig eier».

Les også

  1. Grindhaug ferdig som trener, får ny sjefsrolle i Haugesund

Les mer om

  1. Engelsk fotball