Yttergård Jenssen skal i samtaler om ny Kaiserslautern-kontrakt

Ruben Yttergård Jenssen (27) kan skrive under ny avtale med Kaiserslautern før jul — og tror fortsatt på et norsk EM-eventyr.

Ruben Yttergård Jenssen skal snakke med Kaiserslautern om forlengelse av kontrakten.

— Ungarn er ikke så god at det er umulig å vinne mot de borte. Faktisk også med flere mål. Effektiviteten må opp og det må skapes flere store sjanser, sier Ruben Yttergård Jenssen om EM-sjansene til Norge.

Han står med 34 landskamper for Norge, men har ikke vært på banen for landslaget siden første EM-kvalikkamp 9. september i fjor.

KOMMENTAR:

Les også

Bli utenlands ett år til, Tom!

I Kaiserslautern har det vært turbulente tider, med blant annet et trenerskifte i høst. Tromsøværingens kontrakt med klubben utløper innværende sesong.

— Det har vært en sesong preget av mye uro og trenerbytte. Jeg håper det kan stabilisere seg litt nå, sier Ruben Yttergård Jenssen.

Ønsket videre

Den snuoperasjonen håper 27-åringen allerede er i gang. Sist helg ble det borteseier mot serieleder RB Leipzig, hvor Yttergård Jenssen var på banen hele kampen.

Straks kan det bli snakk om å skrive ny avtale med klubben.

— De har sagt at de ønsker å forlenge. Jeg har sagt at vi kan ta en prat før jul, så får vi se hva blir enige om, sier han.

- Du er kanskje mer positiv til en ny avtale med Kaiserslautern enn du var for en måned siden?

— Det er mange faktorer som spiller inn her, som familien, rolle i laget og kontraktslengde. Vi får se bare, sier 27-åringen.

Tilvenning

Fredag var Kaiserslautern-proffen på tilvenning med sønnen Leonard i barnehage. Familien trives i Tyskland, og ser definitivt for seg flere år ute av landet.

— Det er ikke aktuelt å returnere til Norge ennå, slår Ruben Yttergård Jenssen fast.

Drakten etter helgens hjemmekamp mot FSV Frankfurt sender han nordover til auksjonen til støtte for den kreftrammede fotballspilleren Stig Edvard Sæther fra Bardu.

— Jeg kjenner ikke Stig personlig, men ble kontaktet av Morten Lund. Situasjonen til Stig er jo veldig vanskelig, og jeg synes det er utrolig bra at så mange bryr seg. Spesielt fotballfamilien har jo vist seg å ta vare på alle og jeg hadde også selvfølgelig lyst til å bidra, sier Ruben Yttergård Jenssen.