Spansk journalist: - Real Madrid vil lokke Ødegaard med Kina-tur

Dette er nøkkelpersonene i jakten på Martin Ødegaards underskrift.

Real Madrid har bestemt seg for at de ønsker å hente Martin Ødegaard. Her er Ødegaard før han snakket med pressen tirsdag.

MARIENLYST STADION / OSLO (Aftenposten): «Alle» de beste fotballklubbene i Europa sikler etter stortalentet fra Drammen. Og mandag var far og sønn Ødegaard på besøk hos Real Madrid.

Det var José Luis Sánchez, journalist i TV-kanalen La Sexta, som først meldte om Ødegaard-besøket. Nå forteller Sánchez at ballen er på Ødegaard-leirens banehalvdel for øyeblikket.

Les også

- Umulig at Ødegaard blir tilbudt plass i Real Madrids A-stall

— Akkurat nå er det Ødegaard og farens beslutning, mens Real Madrid venter på et svar. Dersom han blir hentet til Real Madrid, blir det ikke for å spille for førstelaget, men for andrelaget. Det Real Madrid tilbyr slike spillere, er en mulighet til å være med førstelaget i forsesongen, som vanligvis inneholder en tur til USA, sier Sánchez til Aftenposten.

Real Madrid er blant de aller mest populære klubben på verdensbasis. Derfor er sommerturneene Sánchez snakker om svært lukrative. De fem siste årene har Real Madrid besøkt USA, men ESPN har tidligere skrevet at Kina blir destinasjonen den kommende sommeren.

Dermed kan Ødegaard fort befinne seg på et fly retning Asia sammen med stjerner som Cristiano Ronaldo og Gareth Bale denne sommeren, dersom 15-åringen skulle ha signert for den spanske hovedstadsklubben innen den tid.

- Real Madrid har det beste treningsanlegget

ET REALT TRENINGSFELT: Her ser du Real Madrids treningsfelt Valdebebas i Madrid. Det er her Martin Ødegaard skal ha blitt observert mandag.

Mye tyder imidlertid på at Real Madrid fortsatt har en lang vei å gå før de sikrer seg Ødegaards underskrift. Klubber som Bayern München og Barcelona skal også være interessert i Strømsgodset-spilleren.Den spanske journalisten Sánchez trekker frem Valdebebas-treningsanlegget, som Ødegaard besøkte mandag, som et av trumfkortene Real Madrid sitter med i jakten på Ødegaards underskrift.

— Real Madrid har det beste treningsanlegget i Europa. Det er ekstraordinært. De har alle fasilitetene man trenger. De vil også legge til rette for at familien kan bli med ham. De vil kunne tilby dem en leilighet her i Madrid, sier Sánchez.

Les også

Småskadet Ødegaard lei av oppmerksomheten

Mener Ødegaard-leiren sitter med alle kortene

Tatt de mange interesserte klubbene i betraktning, skulle man skulle tro at Strømsgodset-ledelsen sitter og gnir seg i hendene og venter på at Ødegaard-millionene skal renne inn på konto. Men så enkelt er det ikke.

Unggutten har nemlig kontrakt ut 2015. Så hvis Ødegaard selv vil, kan han forlate Godset nærmest gratis 1. januar 2016. Det er trolig få nordmenn som kjenner til mekanismene rundt kjøp og salg i fotballen bedre enn tidligere Monaco-direktør Tor-Kristian Karlsen. Han mener Strømsgodset-ledelsen sitter med veldig få kort på hånden.

Martin Ødegaards far Hans Erik er en viktig brikke i overgangssagaen. Han har tidligere vært på besøk i Barcelona på vegne av sønnen.

– Spilleren og foreldrene har kontrollen — de sitter med alle kortene på hånden, sier Karlsen til Aftenposten.Han mener det er vanskelig å anslå en verdi på supertalentet – ettersom han kun har ett år igjen av kontrakten.

– Real Madrid er selvsagt oppdatert på situasjonen hans i Godset. De kan sikkert betale 10-12 millioner euro (cirka 85-100 millioner kroner) for en slik spiller, men det er jo ingen vits å gjøre det hvis man kan betale tre millioner euro (cirka 25 mill. kroner) i stedet, sier han.

– Hva måtte de ha betalt hvis de absolutt skulle hentet ham nå?

– Det kommer jo helt på an på hva spilleren vil – dette er et spill bak kulissene. Godset må veie opp beløpet sammenlignet med verdien av å ha Martin Ødegaard i klubben én sesong til. Er det 10-20-30 millioner kroner? sier Karlsen.

Nøkkelpersonene i Ødegaard-overgangen

Selv om den internasjonale interessen for Ødegaard tok av etter at 15-åringen ble tidenes yngste til å spille i en EM-kvalifiseringskamp i oktober, skal flere europeiske toppklubber allerede ha vært oppmerksom på ham. José Luis Sánchez forteller om hvem som er nøkkelpersonene når Real Madrid ønsker å hente unge spillere.

— Ramón Martínez, direktør for ungdomsavdelingen og generaldirektøren José Ángel Sánchez må godkjenne slike overganger. Speiderrapportene klubben har fått på Ødegaard er ekstraordinære, og klubben har bestemt seg for å hente ham.

- Tror du Carlo Ancelotti (A-lagstrener) og Zinedine Zidane (B-lagstrener) er involverte i prosessen?

Zinedine Zidane tok over Real Madrids B-lag før denne sesongen. Forrige sesong var han en del av A-lagets trenerteam. Her avbildes han foran Champions League-finalen mellom Real Madrid og Atlético Madrid. Zidane har en meget minnerik spillerkarriere bak seg. Han befestet sin posisjon som en av de beste spillerene i sin æra gjennom sitt fremragende spill for klubblagene Real Madrid og Juventus, og det franske landslaget.

— Det er nok ikke på det nivået. Treneren for Castilla-laget (Zidane, journ. anm.) vil nok bli informert om Ødegaard, men beslutningen ligger ikke hos ham, sier Sanchez.Han legger til at Zidane har muligheten til å be klubben om å hente talenter han har et godt øye til. Sánchez trekker frem finske Eero Markkanen, som ble hentet til Real Madrids B-lag fra AIK, som en spiller Zidane skal ha bedt klubben om å hente.

- Han har en spillestil som er på moten

Real Madrids B-lag spiller for øyeblikket på nivå tre i Spania, etter å ha rykket ned fra nivå to forrige sesong. Spanske journalister som Aftenposten har snakket med ser på det som sannsynlig at det blir på dette laget Ødegaard vil starte sin karriere i Real Madrid, dersom klubben henter ham.

Les også

Høgmo ville ikke uttale seg om Ødegaards klubbvalg

Toppfotballsjef Nils Johan Semb tror ikke det nødvendigvis tar lang tid før Ødegaard også er god nok for A-laget til Real Madrid, der Cristiano Ronaldo spiller.

— Han har uten tvil kommet langt, men med tanke på spill i de store ligaene har han en vei å gå fysisk, og på å utvikle ferdighetene og tempoet i en større sammenheng. Men at han har potensial til å nå det nivået på – ja, la oss si – forholdsvis kort sikt. Da snakker jeg om kanskje om et par år, sier Semb.

Rent sportslig tror Tor-Kristian Karlsen at Ødegaard har det som skal til for å bli en Real Madrid-spiller i fremtiden.— Ja, det tror jeg. Sånn rent ut fra spilleforståelse og teknikk, og hvor langt fremme han er i utviklingen. Han har en spillestil som er på moten. Han er veldig fleksibel, kan brukes i flere posisjoner. Sånne spillere er nyttige. Og det liker man særlig godt i Spania, sier Karlsen.

- Ingen klubb har den samme dimensjonen

Da Martin Ødegaard ble spurt om hva som er hans store drøm som fotballspiller under et pressemøte tirsdag, trakk han ikke frem hvilket land han ville foretrukket å spille i.

— Drømmen min har alltid vært å spille i en av de store klubbene i Europa, sa Ødegaard.

Cristiano Ronaldo er for øyeblikket Real Madrids største stjerne. Her trener Ronaldo foran tirsdagens Champions League-kamp mot Liverpool. Treningen fant sted på Real Madrid treningsfelt Valdebebas, samme dag som Martin Ødegaard var på besøk.

José Luis Sánchez er under oppfatningen av at det ikke finnes en større klubb en Real Madrid.— Jeg har jobbet 16 år med Real Madrid og reist rundt hele verden. Jeg har snakket med spillere som tidligere har vært i Milan, Manchester United og Bayern München, og alle sier at ingen klubb har den samme dimensjonen. Hver eneste handling klubben foretar seg får oppmerksomhet, i en helt annen skala enn i klubber som Bayern.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk