Solskjær hevder han går frivillig

— Vi har ulike oppfatninger av hvordan klubben skal drives, sier nordmannen.

FERDIG I CARDIFF: Ole Gunnar Solskjær, i midten, får ikke fortsette som manager i Cardiff.

Cardiff bekrefter i ettermiddag at Ole Gunnar Solskjær er ferdig som manager i Cardiff.

– Jeg takker for sjansen jeg fikk i Cardiff City, sier Solskjær i en pressemelding.

Klubben skriver i sin pressemelding:

«Cardiff City Football Club ønsker å bekrefte at Ole Gunnar Solskjær har gått av fra sin stilling som manager for førstelaget med umiddelbar virkning, etter samtaler med klubben.»

Beklager

Les også

DIREKTE: Solskjær ferdig i Cardiff

Solskjær satt onsdag i samtaler med styreleder Mehmet Dahlman.– Etter samtaler med Ole for å finne den beste løsningen for alle parter, beklager jeg å meddele at vi ble enige om at det var i klubbens beste interesse at vi går hver vår vei, sier Dahlman i pressemeldingen.

Samtalene fulgte etter en svak start på sesongen i Championship. Solskjær har vært under enormt press etter at laget sist lørdag rotet bort en 2-0-ledelse hjemme mot Norwich og til slutt tapte kampen 2-4. Men da Cardiff tre dager senere, tirsdag kveld, tapte hjemme for Middlesbrough, skal begeret ha rent over for klubbeier Vincent Tan. De syv første seriekampene har gitt to seire, to uavgjort, tre tap og en 17. plass på Championship-tabellen.

– Ole har vært en fantastisk proff type å jobbe sammen med siden han kom til klubben. På grunn av forskjell i fotballfilosofi, har vi blitt enige om å skilles som venner. Han og hans familie vil alltid være velkomne hos Cardiff City, sier Dahlman og sier han og Solskjær er venner for livet.

– For dårlige resultater

Han sier også at han er trygg i troen på Solskjær-suksess i fremtiden.

Les også

Tjærnås: Solskjær kan være felt av sine egne

Eier Tan Sri Vincent Tan er ikke like positiv:– Ole ble ansatt av Cardiff City i den tro og overbevisning at han ville hjelpe oss med å unngå nedrykk fra Premier League. Dessverre skjedde ikke det. Etter at klubben rykket ned, sa mange at jeg burde sparke ham, men jeg valgte å beholde ham for sesongen i Championship. Jeg beklager at våre resultater i det siste ikke rettferdiggjør at Ole fortsetter som manager for Cardiff.

Solskjær har, ifølge meldingen, selv valgt å tre til side.

– Våre ulike oppfatninger om hvordan klubben skal drives gjorde at jeg valgte å tre til side, slik at klubben kan gå videre i den retning Vincent ønsker, sier Solskjær.

Les også

- Solskjær får sluttpakke på 30 millioner

Han er sterk i troen på at alle endringene han har gjort, med blant annet 17 spillerkjøp, har gjort klubben bedre.– Jeg forlater klubben med mange gode spillere, takker dem for deres innsats og håper å se dem kjempe for opprykk denne sesongen.

Danny Gabbidon og Scott Young overtar ansvaret midlertidig, og skal lede laget mot Derby i helgens seriekamp.