Ber Start-spillerne glemme alvoret i skjebnekampen

— Vi holder på med dette fordi det er gøy, sier Start-trener Bård Borgersen.

  • Håvard Karlsen

Det er blitt snakket mye om betydningen av fredagens kamp mellom Start og Mjøndalen, og konsekvensene av et nedrykk for sørlendingene den siste tiden.

— Vi holder på med dette fordi det er gøy. Store kamper, masse folk på tribunen, kveld og flomlys. Det er en enestående mulighet til å ha det fantastisk artig, sier Bård Borgersen til Fædrelandsvennen.

Start-spillerne: Derfor slår vi Mjøndalen. Se begrunnelsen i videovinduet over.

Selv om spillerne vet hva det handler om mot Mjøndalen, er fokuset for Borgersen og Co. at det skal være moro å løpe ut på Sparebanken Sør Arena.

— For å ha det artig, må du legge igjen sjelen din utpå der, være dønn sliten, og ha gitt alt både fysisk og mentalt, sier Borgersen.

Borgersen gjorde klar Mjøndalen-elleveren. Sjekk de 11 utvalgte her.

Stokkelien: - Vi så preget ut

Mads Stokkelien starter trolig kampen på topp, sammen med Mathias Rasmussen.

— Vi har et sterkt ønske om å vinne, og vi må fokus på det vi kan gjøre noe med, og ikke alt annet, sier Stokkelien.

Bård Borgersen understreker at spillerne skal ha det gøy mot Mjøndalen fredag kveld, selv om kampen betyr vanvittig mye. Her hilser Borgersen på Starts maskot Gulrik etter torsdagens trening.

Mot Sandefjord virket laget preget av situasjonen.— Vi så definitivt veldig preget ut, og jeg ble litt overrasket over det, for det virket ikke sånn inn mot kamp. Det kom nok noen tanker i hodet da vi slapp inn det tidlige målet. Jeg håper vi har lært av det som skjedde mot Sandefjord, og ikke faller sånn sammen, sier Start-spissen.

Start har mobilisert

Nå venter nok en viktig oppgave mot et fysisk Mjøndalen-lag.

— Vi har vært flinke hele uka til å legge vekk viktigheten av kampen, og heller hatt fokus på det vi kan forbedre inn mot kamp, sier Stokkelien, som mener alle spillerne må glede seg til å spille en såpass viktig kamp.

— Det er det vi synes er gøyest, og jeg håper og tror at det kommer masse folk på tribunen. Det er det vi ønsker, sier Stokkelien.

Torsdag hadde Start passert 7500 solgte billetter til kampen.

— Vi er ekstremt takknemmelige for all den støtten og den mobiliseringen som har skjedd i forkant av kampen. Det gir oss enormt med energi, og det trengte vi etter Sandefjord-kampen, sier Stokkelien.

Keeper Håkon Opdal mener publikum kan være utslagsgivende til at Start tar alle de tre poengene fredag kveld.

— Det er kjekt å få støtte, og hvis vi kampen inn i vårt spor og får gode opplevelser og publikum med oss, kan det være med på å løfte oss, helt klart, sier sisteskansen.

Les også

Start utestenger fire nye Ultras-supportere

— Null frykt for konsekvenser

Fotballekspert Lars Tjærnås tror det laget som mentalt mestrer situasjonen best fredag, vinner kampen.

— Mentalt handler det mye om å "like situasjonen", ha null frykt for konsekvenser, og kjenne at de har fått en ekstra mulighet de strengt tatt ikke hadde regnet med etter en elendig høst. Det gjelder for begge lag, sier Tjærnås, som også understreker viktigheten av at lagene får et kampbilde som gagner dem.

— Det er to lag med ulike styrker og som ønsker seg ulikt kampbilde. Mjøndalen vil tjene på en "lukket kamp" med mange dueller, rytmebrudd og dødballer. Start vil tjene på en åpen kamp med stort tempo, gjerne med store rom fordi lagene åpner seg, sier han.

Han holder en knapp på Start.

— Jeg tror Start vinner, men er selvsagt langt fra overbevist etter denne høsten.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk