Fotball

Fotballsensasjon: Sverige ble europamestere etter straffedrama

Elleville jubelscener da Sverige-keeper Patrik Carlgren (23) ble den store helten. – Det er helt sykt, vi har skrevet svensk historie!

De svenske spillerne stormet mot keeper Patrik Carlgren etter at Sverige sikret seieren i U21-EM.

Sverige U21 – Portugal U21 0-0 (4-3 e.str.)

Hadde du tippet det på forhånd, hadde du fått rundt 15 ganger pengene igjen på enkelte bettingnettsteder.

For, etter en utrolig finale, som til slutt måtte avgjøres i en straffesparkkonkurranse, ble Sveriges U21-landslag europamestere for aller første gang i historien.

Før mesterskapet ble nasjoner som Tyskland, England og svenskenes finalemotstander Portugal nevnt som favoritter, men et utrolig godt gjennomført mesterskap endte i EM-triumf for våre naboer i øst.

Patrik Carlgren ble den store helten med to redninger i straffesparkkonkurransen.

Keeperhelten: – Helt sykt!Til slutt var det svenskenes AIK-keeper Patrik Carlgren som ble den store helten, da han reddet Sporting Lisboa-stjernen William Carvalhos straffespark.

Carlgren kastet seg til sin høyre side og gjorde en god redning.

– Det er helt sykt, vi har skrevet svensk historie og vinner EM-gull. Jeg hadde en følelse at ballen skulle komme ditt, og jeg fikk rett, sier Calgren, som reddet to straffer i straffekonkurransen, til TV 4.

John Guidetti spilte en ny stor kamp for Sverige. Spissen, som var Ronny Deilas leiesoldat i Celtic forrige sesong, kjempet og jobbet knallhardt, og var et konstant irritasjonsmoment for Portugals forsvarsspillere.

Måtte spilles ekstraomganger

STJERNE-JUBEL: John Guidetti var en av Sveriges beste spillere i finalen, og feiringen etterpå var det heller ingenting å klage på.

For selv om Portugal hadde ballen mest og styrte banespillet, var det etter hvert Sverige og John Guidetti som hadde de aller største sjansene til avgjøre kampen.Guidetti selv hadde to kjempesjanser i andre omgang, men litt svak avslutningsteknikk og en god José Sá i Portugal-buret hindret svensk jubel.

Dermed ble det ekstraomganger.

Og der fortsatte kampen i samme spor. Portugal hadde ballen mest, mens Sverige gikk lynraskt i angrep – og kom til sjanser. Abdul Khalili skudd etter fem spilte minutter var kanskje den største. Ballen sneiet Portugals høyre stolpe.

Men heller ikke i ekstraomgangene klarte noen av lagene å sette ballen i mål. Dermed skulle det hele avgjøres fra straffemerket.

Og slik gikk det:

1-0: John Guidetti, Sverige (mål)

1-1: Gonçalo Paciência, Portugal (mål)

2-1: Isaac Kiese Thelin, Sverige (mål)

2-2: Tozé, Portugal (mål)

3-2: Ludwig Augustinsson, Sverige (mål)

3-2: Ricardo Esgaio, Portugal (bom)

3-2: Abdul Khalili, Sverige (bom)

3-3: João Mário, Portugal (mål)

4-3: Victor Nilsson-Lindelöf, Sverige (mål)

4-3: William Carvalho, Portugal (bom)

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Portugals herrelandslag fotball