Er det riktig å kvitte seg med Nisja når Thioune får bli?

BLOGG: Makthar Thioune tilbys ny kontrakt, mens det ser ut som Viking-karrieren er over for Vidar Nisja. Hva syntes vi om det?

Vidar Nisja kan være ferdig i Viking etter årets sesong. Makhtar Thioune får ny ettårskontrakt.

Vidar Nisja er en stadionfavoritt. Det skyldes i stor grad at Vidar har avgjort utallige kamper med sene mål etter innhopp. Vidar Nisja er også en svært tålmodig mann. Få andre har samme erfaring fra innbytterbenker i norsk fotball.

Hans Petter Jørgensen.

I fjor ble han lagets toppscorer, men denne sesongen har det blitt langt færre jubelstunder. Det henger sammen med Nisjas evige problem i Viking. Det kommer alltid inn spillere som er foran han i køen.

Les også

Heigre tilbys Viking-kontrakt, TIL avventer fortsatt

Jeg er glad i Vidar Nisja, men legger jeg bort sentimentaliteten forstår jeg at tiden kan være moden for et skifte. Det kan være bra for Vidar også. Han har 8 sesonger i klubben og har fortsatt ikke etablert seg som fast på laget.

Samtidig tilbys Makthar Thioune en ny ettårs-kontrakt.

Thiounes karriere i Viking har hengt i en tynn tråd flere ganger. Det stormet som verst i 2013 da temperamentet til Thioune brakte spilleren i trøbbel ved flere anledninger. Dommerutskjellingen etter Brann-kampen og karantenen etter Bryne-kampen førte til at Arne Larsen Økland ville gi senegaleseren sparken.

Samtidig har Makhtar Thioune alltid hatt en varm forsvarer i Kjell Jonevret. Jonevret trosset ledelsen, beholdt Thioune og til sist var det Økland som forlot Viking først.

Hadde Viking vurdert å forlenge med Thioune etter 2014-sesongen, ville jeg revet av meg det lille håret jeg har. Etter årets sesong kan jeg skjønne at tilbudet kommer.

Les også

«Vikings tap mot Tromsø var et gufs fra fortiden»

Midtbaneduoen Jørgensen og Mets har vært mest brukt denne sesongen, men har sine klare mangler. De er for like og de har sine begrensninger når Viking skal styre spillet. Thioune på sitt beste er en playmaker og en spiller som kan slå pasningene som åpner opp kamper. Det har vi igjen sett prov på denne sesongen.

Et hovedargument mot å beholde Thioune har vært lønna. Thioune kom til Viking når pengene satt løst. Aftenbladet forteller at senegaleseren må være villig til å ta et betydelig lønnskutt for å bli i klubben.

Ny kontrakt til Makthar Thioune er ikke noe som fører til stort engasjement eller flere solgte sesongkort. Det hadde nok vakt større begeistring om klubben hadde hentet inn en ung og lovende spiller som Fredrik Aursnes fra Hødd. Spørsmålet er om Viking har ressurser og pondus nok til å delta i kampen om slike ettertraktede spillere?

Jeg merker at jeg er nokså lunken til et nytt år med Thioune. I sine beste stunder er han en meget god midtbanespiller, men det har vært altfor langt mellom de gode stundene.

Det er likevel ingen tvil om at Thioune står høyt i kurs hos Jonevret, og kan han leve med de nye kontraktsvilkårene snakker vi i alle fall om en mann som virkelig vil være i Viking.

Hva mener du? Riktig å la Nisja dra og Thioune bli?

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering